Marecky2000 04.05.2020 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2020 Witam, Zabrałem się za ocieplenie stropu między parterem a nieogrzewanym poddaszem. Mam zamiar dać między drewniane belki 20 cm wełny mineralnej. Muszę się jednak poradzić jak położyć folię paroizolacyjną. Wiem, ze powinna być położona nad regipsami ale w moim przypadku jest to niemożliwe. Pod belkami są zamocowane deski a na nich regipsy. Folię mogę położyć między belkami albo też na belkach. Czy takie położenie folii nie spowoduje, że wilgoć będzie się skraplać na belkach i zaczną one gnić ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marecky2000 05.05.2020 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Po poszukiwaniach w internecie udało mi się ustalić, że wyjściem z tej sytuacji może być ocieplenie belek wełną aby zlikwidować mostki termiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majster2112 05.05.2020 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Uważam, że skoro folii nie da się położyć między regipsy a belki to nie ma sensu jej dawać. Folia powinna tworzyć szczelną powłokę chroniącą przed wilgocią. Jak ona ma być szczelna w takim wypadku? A co chcesz dać nad wełną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marecky2000 06.05.2020 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 Nad wełną będzie drewniana podłoga z desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 11.05.2020 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2020 Jakie pomieszczenia znajdują się poniżej izolowanego stropu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 11.05.2020 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2020 Jakie pomieszczenia znajdują się poniżej izolowanego stropu ? pewnie wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marecky2000 12.05.2020 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 pewnie wszystkie Tak, poniżej stropu jest parter użytkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 20.05.2020 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 wszystkie to nie odpowiedź . Pomieszczenia w zalezności od sposobu użytkowania różnią się chociażby wilgotnością czyli cisnieniem pary wodnej które w danym pomieszczeniu wystepuje i tak np. dla pomieszczęń suchych nie jest wymagana folia paroizolacyjny czyli np. dla salonów pokoi gościnnych czy sypialni a już do pomieszcze mtzw. mokrych taka folia niemalże jest koniecznością (kuchnia, łazienka, WC, pralnia , suszarnia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
le3o 31.05.2020 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 @Marecky2000 Jakie rozwiązanie zastosowałeś bo mam tak samo u siebie Ktoś poszedł na łatwiznę i przykręcił płyty gk do belek stropowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marecky2000 07.06.2020 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 W ogóle nie będę zakładał folii. Jeżeli mam ją założyć źle to wolę nie zakładać wcale. Postaram się poprawić wentylację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts