smolarz 04.05.2020 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2020 Witam Chcę wykonać zadaszenie tarasu w drewnianej konstrukcji. - Dach jednospadowy, pokryty poliwęglanem - Konstrukcja oparta na 4 słupach, przymocowanych kotwą typu H do pestki betonowej. (nie będzie mocowania do budynku) - Słupy, Płatwie, Miecze w wymiarach 14x14, Krokwie 6x16 - akurat takie mi zostały - Rozmiar ok. 4m x 5m, Wysokość 2,5m - 3,2m - Kąt dachu ok 15% - Rozstaw krokwi - 1m - Jeszcze będą łaty. - Łączenie wkrętami ciesielskimi - Całość ma wyglądać jak na obrazku - Pytania: - czy konstrukcja dobrze zaplanowana ? - czy potrzebny dodatkowy słup na środku niższej części - czy długość mieczy dobra ? - czy kąt dachu dobry - czy sposób łączenia 3 belek (słup+płatew+belka) jest dobry (rysunki) - jeśli słupy będą miały 13.5 cm a kotwa 14cm - to będzie się to trzymać - te 0.5cm chyba docisnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smolarz 08.05.2020 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 Jest w stanie ktoś doradzić - chcę zacząć na dniach robote:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts