Lukasz9199 05.05.2020 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Dzień dobryW trakcie remontu okazało się że między pokojami w domu mam różnicę wysokości wylewki 66 mm. Wpadłem na pomył aby to wyrównać układając bezpośrednio na niższej wylewce kolejno: -folie paroizolacyjną ( z wywinięciem na ścianę )- płyta XPS 30mm (300 kpa)- płyta MFP 18 mm- płyta MFP 18 mm oczywiście na mijankę Płyty XPS - pióro wpust, MFP także. Mam zamiar skręcić ze sobą wkrętami płyty. Na to pójdzie bezpośrednio podkład Diall aquastop oraz panele 1,2 mm. Czy to będzie trwałe rozwiązanie? Czy powinienem układac to wszystko na legarach, czego wolał bym uniknąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 05.05.2020 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Dzień dobry W trakcie remontu okazało się że między pokojami w domu mam różnicę wysokości wylewki 66 mm. Wpadłem na pomył aby to wyrównać układając bezpośrednio na niższej wylewce kolejno: -folie paroizolacyjną ( z wywinięciem na ścianę ) - płyta XPS 30mm (300 kpa) - płyta MFP 18 mm - płyta MFP 18 mm oczywiście na mijankę Płyty XPS - pióro wpust, MFP także. Mam zamiar skręcić ze sobą wkrętami płyty. Na to pójdzie bezpośrednio podkład Diall aquastop oraz panele 1,2 mm. Czy to będzie trwałe rozwiązanie? Czy powinienem układac to wszystko na legarach, czego wolał bym uniknąć ? jezeli to będzie miało poziom i równą powierzchnię, to będzie i dobre i trwałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts