trixtin 05.05.2020 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Cześć wszystkim, bardzo proszę o poradę: kupuje dom od dewelopera i będąc ostatnio zauważyłem, że jedna z wnęk okiennych jest w powyższym stanie. Czy można taki stan zaakceptować, czy nadaje się to do naprawy, jeżeli tak to w jaki sposób? Czy patrząc na stan tej wnęki nadaje się tylko do wymiany uszkodzonych pustaków (pustak ceramiczny Leier)? Bardzo proszę o pomoc, bo nie wiem czego domagać się od dewelopera... Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.05.2020 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Ja bym oczekiwał naprawy tego przed zakupem. Jak, skuć do poziomej fugi czyli jeden rząd i wymurować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekDawid 05.05.2020 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Jak, skuć do poziomej fugi czyli jeden rząd i wymurować. Bez jaj. Kupić piankę za 20 zł. Przyłożyć dechę. Zapiankować tam gdzie ubytki i po sprawie. Po wyschnięciu ściąć nadwyżkę i zabezpieczyć przed zniszczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.05.2020 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Bez jaj. Kupić piankę za 20 zł. Przyłożyć dechę. Zapiankować tam gdzie ubytki i po sprawie. Po wyschnięciu ściąć nadwyżkę i zabezpieczyć przed zniszczeniem. Zrobiłbyś tak u siebie? Albo kupiłbyś taką ścianę? 4-5 pustaków + deko zaprawy to też koszt nie wielki a potem nie będzie wątpliwości na czym stoi okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekDawid 05.05.2020 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Pianka niskoprężna to klej. Usztywni i wypełni ten mur. Gdybym miał zaraz izolować całą elewację to nie poprawiałbym to w inny sposób. Ale wszystko zależy od stanu faktycznego na ile te pustaki są skruszone i jak trzyma zaprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts