piao 05.05.2020 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Witam, Zdecydowałem się nie robić ogrzewania w garażu i nie dawać styropianu pod wylewkę w garażu, ale niestety ta decyzja przyszła po zamówieniu bramy. Okazuje się, że między bramą, a chudziakiem mam 18cm różnicy, które muszę wypełnić. Jeszcze gorzej jest na przeciwległej ścianie bo uzyskując 1% spadek dochodzę do 24cm . Wylewka będzie około 10 cm - pytanie czym wypełnić resztę? Nie chcę izolować termicznie styropianem. Dzięki z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.05.2020 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Perlitem, keramzytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majster2112 05.05.2020 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Czemu nie styropian? Nie wiem czy taniej i prościej dałoby się wypełnić tą przestrzeń jak styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka Bobek 05.05.2020 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Mam ten sam problem. Jedyne rozwiązanie to obniżenie bramy i wypełnienie pustki jakimś izolatorem (styrodur?). Tak przynajmniej proponuje mi mój dostawca bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.05.2020 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Ja tak naprawdę to też nie wiem dlaczego nie styropian? U mnie jest go 15cm,w klasie"Parking"na to wylewka 8cm, ceramika i nic złego się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piao 07.05.2020 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 Jasne, że przy styropianie nic złego się nie dzieje. Kwestia że styropian izoluje termicznie a przy nieogrzewanym garażu dobrze nie izolować od podłoża które jest cieplejsze niż powietrze. Dlatego szukam rozwiązania, które eliminuje styro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piao 07.05.2020 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 Mam ten sam problem. Jedyne rozwiązanie to obniżenie bramy i wypełnienie pustki jakimś izolatorem (styrodur?). Tak przynajmniej proponuje mi mój dostawca bramy. Nie wiem jak Twoja brama, ale moja od W. jest montowana na nadprożu z użyciem płaskownika blaszanego, który musi przylegać do ściany. Po obniżeniu wisiałby w powietrzu i nie spełniał swojego zadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka Bobek 07.05.2020 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 Ja mam bramę od H. Skoro masz ten płaskownik to masz tylko 2 wyjścia - poszerzenie płaskownika albo powiększenie bramy. No albo oczywiście 24 cm betonu na posadzce. Policz i wtedy decyduj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.05.2020 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 Jasne, że przy styropianie nic złego się nie dzieje. Kwestia że styropian izoluje termicznie a przy nieogrzewanym garażu dobrze nie izolować od podłoża które jest cieplejsze niż powietrze. Dlatego szukam rozwiązania, które eliminuje styro Jakby tak było to by było wyśmienicie - nie da się ogrzać "geo" garażu w bryle budynku gdy brama się otwiera i brama nie ma odpowiedniej izolacyjności!!! U mnie całościowo powietrze z wentylacji jest odprowadzane do garażu, temperatura nie spadła do "0" ale zimą otwieram tylko dwa razy garaż, niekiedy wcale albo staram się to robić jak najmniej. Jedynym rozwiązaniem wspomagającym byłoby nie ocieplenie ścian sąsiadujących z częścią mieszkalną ale wtedy są gigantyczne mostki cieplne. Obecnie posiadając FV zastanawiam się nad montażem grzejnika elektrycznego w garażu - wtedy temperatura nie spadałaby poniżej np 15*C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
termolit 17.06.2020 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 http://www.termolit.pl/pianobeton.html - pianobetonem możesz wyrównać bez problemu całą powierzchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 17.06.2020 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Najtaniej i najprościej sypać piach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 17.06.2020 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Jest takie coś jak "pospółka".Taniej a dobrze chyba się nie da. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts