Tramt 05.05.2020 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Witam Szanownych Forumowiczów W ramach aranżacji nowokupionego mieszkania przenosiłem gniazdko w inne miejsce. Po demontażu ukazał się widok jak na zdjęciu. Kable poskręcane, bez przyłączek czy czegoś takiego. Wykonawca twierdzi że wykonano zgodnie ze standardami. Jako, że nie jestem elektrykiem. Proszę o opinie czy wykonano te podłączenia z godnie z obowiązującymi przepisami? Czy wymaga to reklamacji. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 05.05.2020 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Zgodnie ze standardami największego partactwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 05.05.2020 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Zgadza się - to był standard tego "wykonawcy". Szanujący się elektryk takiego dziadostwa nie odstawi.Tak z ciekawości - elektryk czy cuś innego?Reklamować, zażądać protokołu sprawdzeń i dopilnować prawidłowego połączenia.Może być więcej takich kwiatków, dlatego szczegółowe oględziny i pomiary instalacji są niezbędne, począwszy od tablicy bezpiecznikowej poprzez wypusty przewodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tramt 05.05.2020 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Elektryk developera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 05.05.2020 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Witam. Gdyby te połączenia znajdowały się w puszce - nie ma problemu. Wszystkie rozłączne połączenia przewodów powinny być dostępne. Tutaj też elektryk dewelopera posztukował, ale się wydało : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 05.05.2020 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 A to jest sztukowanie? Bo mi wygląda jakby cymbał mostkował wycinając kawałek izolacji gdzieś po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 05.05.2020 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 A to jest sztukowanie? Bo mi wygląda jakby cymbał mostkował wycinając kawałek izolacji gdzieś po drodze. To może przedłużanie przewodów bardziej dotrze do ... głowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 05.05.2020 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Ja pytam o rękodzieło z pierwszego postu. A Ty czytaj dokładnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 05.05.2020 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Ja pytam o rękodzieło z pierwszego postu. A Ty czytaj dokładnie... Ano czytam. Autor w żadnym swoim poście nie użył słowa "sztukowanie", ale ja w poprzednim - tak. Więc ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 05.05.2020 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 A ja pytam czy "tutaj też elektryk dewelopera posztukował", czy to nie jest sztukowanie, a mostkowanie w instalacji bezpuszkowej. Czego tym razem nie rozumiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 05.05.2020 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Hmmm. Mostkowanie w instalacji bezpuszkowej poza miejscem puszek od osprzętu, wypustów, tablic itp. jest ... idiotyczne. Nazywa się to sztukateria, nic więcej. Ale brnij dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 05.05.2020 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Ja widzę w tle miejsce po puszcze, a autor przenosił gniazdko. Ale brnij dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 05.05.2020 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 (edytowane) Pora zapytać autora, w którym miejscu znajdowało się to sztukowanie (i jaką rolę pełniło), i po sporze Edytowane 5 Maja 2020 przez elpapiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts