brutecki 05.05.2020 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Witam - zamarzył mi się remont pokoju , stara podłoga została wyrzucona , została zrobiona wylewka i zakupiłem panele wraz z montażem . Po położeniu Paneli i przyklejeniu listwy okazało się że wyszły szpary , podłoga - listwa , podłoga przy listwie pracuje i ugina się dookoła ( podkład pod panele twardy 7mm ) . Montażysta zwala winę na krzywą wylewkę . Poradziłem się innego montażysty i stwierdził że listwa nie została odpowiednio przyciśnięta podczas klejenia . Proszę o porady , załączam kilka zdjęć Teraz żałuję że nie przyszło mi do głowy zmierzyć wylewkę , albo że nie zrobiłem odrazu wylewki samopoziomującej - jeśli to faktycznie wina podłoża . Proszę o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brutecki 05.05.2020 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Witam - zamarzył mi się remont pokoju , stara podłoga została wyrzucona , została zrobiona wylewka i zakupiłem panele wraz z montażem . Po położeniu Paneli i przyklejeniu listwy okazało się że wyszły szpary , podłoga - listwa , podłoga przy listwie pracuje i ugina się dookoła ( podkład pod panele twardy 7mm ) . Montażysta zwala winę na krzywą wylewkę . Poradziłem się innego montażysty i stwierdził że listwa nie została odpowiednio przyciśnięta podczas klejenia . Proszę o porady , załączam kilka zdjęć [ATTACH=CONFIG]443764[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]443766[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]443767[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]443768[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]443769[/ATTACH] Teraz żałuję że nie przyszło mi do głowy zmierzyć wylewkę , albo że nie zrobiłem odrazu wylewki samopoziomującej - jeśli to faktycznie wina podłoża . Proszę o poradę Mam też filmik jak podłoga się ugina , ale nie wiem jak go dodać . Panele są firmy Krono 10 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 05.05.2020 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 [ATTACH=CONFIG]443770[/ATTACH] Mam też filmik jak podłoga się ugina , ale nie wiem jak go dodać . Panele są firmy Krono 10 mm wykonawca lub sprzedawca powinien przekazać informację, że podłoże musi być stabilne i równe. Jezeli Pan odpowiedział, że jest równe to kłopot, jezeli jednak nie pytano o to, to wykonawca powinien sprawdzić równość podłoża pod panele. To obowiązek. Gdy sa nierówne zgłasza Panu i każe poprawić lub sam oferuje odpłatnie usługę wyrównania. Listwy dociska się do podłogi to mus. Dopuszcza się 2mm szczelinę między podłogą a listwą. Na razie poprawić listwy. Zdemontować i osadzić na nowo ale dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brutecki 06.05.2020 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 (edytowane) Monter nie pytał , nie mierzył , wylewka była nowa - dobrze wyschnięta . Zgłaszałem mu że nie chcialbym aby wychodziła szpara miedzy listwa a podłogą , oferowałem swoją pomoc jeśli bedzie trzeba coś docisnąć , odpowiedział że nie trzeba , że on dociśnie ( ręcznie ) , a z tego co slyszałem powinien ją czymś dociążyć . Podejrzewam że teraz nie łatwo oderwać taką listwę - może odejść z gładzią ?? Edytowane 6 Maja 2020 przez brutecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 06.05.2020 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 Monter nie pytał , nie mierzył , wylewka była nowa - dobrze wyschnięta . Zgłaszałem mu że nie chcialbym aby wychodziła szpara miedzy listwa a podłogą , oferowałem swoją pomoc jeśli bedzie trzeba coś docisnąć , odpowiedział że nie trzeba , że on dociśnie ( ręcznie ) , a z tego co slyszałem powinien ją czymś dociążyć . Podejrzewam że teraz nie łatwo oderwać taką listwę - może odejść z gładzią ?? proszę sprówać cienkim, długim i giętkim nożem (długi nóż do chleba lub japońska piła), miedzy ścianą a listwą spróbować odciąc klej od ściany. Pewnie malowanie tych miejsc będzie konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brutecki 06.05.2020 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 Dziękuję za poradę . Na dniach ma przyjechać szef i obejrzeć wykonaną pracę swojego montera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts