Wojtas87 05.05.2020 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Witam, mam taras, a na nim podbitkę wykonaną z białego sidingu, chciałbym ją trochę odświeżyć, a nie chce tego zrywać, więc wpadłem na pomysł żeby pomalować ją białą farbą. Na podbitkę nie pada dużo słońca.W tym miejscu pojawia się pytanie. Malował ktoś sidingi?Jaką farbę kupić do takich rzeczy?Jakieś rady/uwagi?W internecie cisza na ten temat, i tak się zastanawiam i dopytuje żeby nie odwalić jakiejś fuszerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.05.2020 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Jak pomalujesz to "odwalisz" To się po prostu wymienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtas87 06.05.2020 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 Jak pomalujesz to "odwalisz" To się po prostu wymienia. mówisz to z własnego doświadczenia? czy na logikę że takich rzeczy nie powinno się robić? Kusi mnie to dość mocno, ale wolę się właśnie dopytać. Są niby specjalne farby to okien, do PCV i myślałem że idąc tym tropem można i siding Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.05.2020 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 To raczej trzeba malować tak jak elementy plastikowe samochodu. Czyli podkład i farba z utwardzaczem. Dodatkowo trzeba by to przeszlifować i odtłuścić. Ale jak praca Ci nie straszna - spróbuj - będziesz mógł opisać to w wątku i ślad pozostanie. Zdjęcia mile widziane.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts