jajmar 09.05.2020 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2020 Oglądałeś to mieszkanie na żywo czy tylko podrasowane fotki pośrednika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m3rty 09.05.2020 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2020 (edytowane) Oglądałeś to mieszkanie na żywo czy tylko podrasowane fotki pośrednika? Jeszcze nie oglądałem , moze we wtorek , środę. Podrasowane fotki mówisz ? I jeszcze gniazdko elektryczne w łazience miedzy umywalką a wanną , chyba kogoś poniosło . Edytowane 9 Maja 2020 przez m3rty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.05.2020 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2020 Jeszcze nie oglądałem , moze we wtorek , środę. Podrasowane fotki mówisz ? I jeszcze gniazdko elektryczne w łazience miedzy umywalką a wanną , chyba kogoś poniosło . Fotki zrobione na maksa szerokim kątem, pom. sprawiają wrażenie dużych Kiedyś kopiłem mieszkania gniazdko było nad wanną poniżej prysznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m3rty 12.05.2020 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 Mam takie pytanie do was , bo po rozmowie z pośrednikiem oni chyba sobie żartują /. Mieszkanie warte trochę ponad 70tys oni żądają sobie wynagrodzenie ( prowizje) 6000zł w przypadku gdybym kupił . Czy to jest normalne? Pośrednik podkreślał ,m ze oni biorą 2 % , ale w tym przepadku nie mniej niż 6000zł . 6000zł (2%) to jest prowizja od mieszkania , które kosztowałby u nich 300tys zł .Dla osób, które kupowałby mieszkanie za 300tys zł pewnie i mieliby pieniądze na prowizje 6tyś i w tym przypadku duza by nie była , ale taka prowizja przy kupnie takie taniego mieszkania trochę powyżej 70 tys >? Teraz chyba rozumiem dlaczego nie mogą sprzedać tego mieszkania przez 2 lata . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 12.05.2020 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 Mam takie pytanie do was , bo po rozmowie z pośrednikiem oni chyba sobie żartują /. Mieszkanie warte trochę ponad 70tys oni żądają sobie wynagrodzenie ( prowizje) 6000zł w przypadku gdybym kupił . Czy to jest normalne? Pośrednik podkreślał ,m ze oni biorą 2 % , ale w tym przepadku nie mniej niż 6000zł . 6000zł (2%) to jest prowizja od mieszkania , które kosztowałby u nich 300tys zł .Dla osób, które kupowałby mieszkanie za 300tys zł pewnie i mieliby pieniądze na prowizje 6tyś i w tym przypadku duza by nie była , ale taka prowizja przy kupnie takie taniego mieszkania trochę powyżej 70 tys >? Teraz chyba rozumiem dlaczego nie mogą sprzedać tego mieszkania przez 2 lata . Zawsze uważałem pośredników za złodziei i naciągaczy i to jest fakt niestety. Spotkaj się z właścicielem lokalu i bez obecności złodziei porozmawiaj na spokojnie skorzystaj z porady prawnika jak doprowadzić transakcję do końca. po widzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m3rty 12.05.2020 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 (edytowane) Zawsze uważałem pośredników za złodziei i naciągaczy i to jest fakt niestety. Spotkaj się z właścicielem lokalu i bez obecności złodziei porozmawiaj na spokojnie skorzystaj z porady prawnika jak doprowadzić transakcję do końca. po widzenia Problem jest w tym , że sie pytałem pośrednika podstawowych informacji o tym mieszkaniu tj. czy jest zadłużone , w sprawie przecieku na suficie , jaki czynsz , o rodzaj własności ( np czy spółdzielcze) , czy jest doprowadzony gaz do budynku itp i na te pytania otrzymałem formacje. I jak w świetle prawa by to wyglądało , gdybym teraz znalazł właściciela i bezpośrednio rozmawiał i kupił od niego nie płacąc prowizji temu pośrednikowi z którym wcześniej rozmawiałem? Cos mi się wydaje , ze w tym biurze nieruchomości wściekliby się i chyba podaliby mnie do sądu żądając prowizje mimo , że nie podpisałem wcześniej żadnej z nimi umowy. Zapewne opieraliby się na fakcie , ze otrzymałem od nich wstępne informacje ( czyli jednak jakąś pomoc) , i jakbym działał na ich szkodę omijając pośrednika . ( nie wiem jak to ująć , nie znam się na prawie) Edytowane 12 Maja 2020 przez m3rty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m3rty 17.05.2020 01:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2020 Widzieliście mniej więcej jak wyglądało , to mieszkanie . Mniejsza już z tym ile pośredniki sobie żąda prowizji. Ile mógłbym utargować z ceny samego mieszkania>? Jeżeli cena za to mieszkanie to np 75 tys zł ? Dodam ,że mieszkanie znajduje się na wsi nie przekraczającej 1tys mieszkańców , nic tam nie ma można powiedzieć zadupie, oddalone ze wszystkich stron 50 km do większych miast powyżej 15tys mieszkańców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobokot 16.06.2020 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2020 dziwne, że nie mogli sprzedać tego mieszkania przez półtora roku. To niepokojące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts