OlaK 09.05.2020 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2020 Czy uszkodzone/niewyżłobione ryflowanie na desce tarasowej jest elementem klasyfikacji desek? Tzn. czy dla desek o klasyfikacji A lub B są dopuszczalne zmasakrowania ryflowania na wierzchniej stronie w ilości X procent powierzchni deski? Mam problem i chcę ustalić czy przesadzam i się czepiam, czy faktycznie mam rację. Nie czepiam się sęków, malutkich dziurek, małych pęknięć itp. ale zdarte ryflowanie na części wierzchniej wydaje mi się wadą pozaklasową, powstającą pewnie w przypadku drewna kiepskiej jakości..?. Mam deski z dość sporą ilością takich zdarć ryflowania, na niektórych jest ono prawie wielkości (mniejszej) dłoni, na niektórych jest kilka dużych. Nie wiem czy reklamować całość czy tylko określone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts