Balbonka 11.05.2020 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2020 Bardzo proszę o pomoc i radę,co zrobić by rozwiązanie problemu było trwałe,szczelne i izolujące. Kilka lat temu wstawiono mi niewymiarowe okna i drzwi.Firma,która je wstawiła zbankrutowała,więc niczego się od nich nie dobije.Pianka uszczelniająca się utlenia,a więc nie ma już prawie żadnej izolacji.Byli u mnie już różni fachowcy,ale nikt nie podał dobrego rozwiązania.Byla mowa o różnych ćwierćwalkach,drewnianych listwach maskujących(okna to plastiki),wypełnianiu szpar cementem,a nawet zaproponowano mi otynkowanie domu, choć właśnie o zachowanie starego charakteru mi chodzi.Ponoć jest jakaś masa kauczukowa, którą stosuje się na zewnątrz jak silikon,jest trwała i elastyczna,a tym samym dobrze by izolowała i trzymała się okna i ściany.Czy coś takiego jest?Jeśli tak, gdzie to można kupić i jak się nazywa?A może jest jakieś inne rozwiązanie.Dodam jeszcze że szczeliny są od kilku milimetrów do kilku centymetrów.Prosze, pomóżcie bo lata mijają a ja z własnego domu normalnie korzystać nie mogę i strasznie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.05.2020 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2020 1. Przeniosłem Twój temat z podforum "eksperckiego pewnej firmy" na forum ogólne. Tam nikt nie zagląda miesiącami. 2. Przydałaby się jakaś fotka. obrazująca sytuację. Zanim potwierdzimy możliwość / zasadność zastosowania masy dobrze wiedzieć, że ona się sprawdzi w Twojej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbonka 19.05.2020 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2020 Nie wiem w czym jest problem ale ani z telefonu ani z komputera nie moge dolaczyc zadnego zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts