plota 11.05.2020 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2020 Witam, padłem ofiarą swojej niewiedzy oraz elementu, za który odpowiedzialne były dwie, niezależne ekipy - przez co odpowiedzialności za efekt końcowy nie wziął nikt, a ja zostałem z fuszerką. Ekipa, która robiła wykończeniówkę w całym domu zakończyła już swoje prace i pozostał tylko montaż kuchni. Jako, że mam poziome okno nad blatem w kuchnii to chciałem, aby blat kuchenny został przedłużony i służył również jako parapet. Niestety monter mebli kuchennych tylko osadził blat tak, aby był właściwy poziom, jednak nie udało mi się go przekonać / zmusić do estetycznego wykończenia całej operacji z parapetem (to już nie ich temat), a poprzedniej ekipy już nie było w tym województwie. Pytanie: Co z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.05.2020 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2020 To nie fuszerka, a nie skończone prace wykończeniowe. Obciąć pianę, zaszpachlować, pomalować. Punkt drugi można znacznie bardziej rozwinąć (kłania się doświadczenie, czyli wiedza i technika). Domyślnie montaż parapetu a jego obróbki to dwie różne czynności, także można mówić o zawodzie, a nie o oszukaniu. Moja rada co do ekip: dobrze jest mieć je z okolicy a nie szukać po kraju. Potem, w razie byle awarii czy wypadku łatwiej o poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts