devil2b1 11.05.2020 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2020 Witam Potrzebowałbym porady w kwestii ocieplenia piwnicy. Jako ze buduje systemem gospodarczym i aktualnie wszystko robiłem sam ocieplenie piwnicy tej zostaje w moich rekach. Aktualnie wygląda to tak.Piwnica z przodu nie będzie zasypana wcale (wjazd do garażu itd)Z tyłu zostanie zasypana całkowicie (z parteru wychodzimy prosto na taras)boczne ściany zostaną obsypane jakoś po skosie żeby te 2 poziomy ze sobą połączyć. Piwnica wymurowana z bloczków betonowych, zagruntowana i wysmarowana dwukrotnie PCI Pecimor 2k. Pytanie brzmi czy mogę kleić styropian (Swisspor hydro Lambda) na klej z worka cementowy? Chciałem kleić na piane np Tytan EOS ale jako ze murowałem sam a do murarza mi bardzo daleko ściany idealnie równe nie są (max 1 cm odejście od pionu, jakieś 0.5 cm szczeliny po przyłożeniu łaty do ściany) i nie wiem czy pianka jestem w stanie to wyrównać. Nie bardzo uśmiecha mi się klejenie tego na kleje bitumiczne które są strasznie drogie w przeliczeniu do piany czy kleju z worka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 11.05.2020 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2020 To Ci powinno pomóc;)https://forum.muratordom.pl/showthread.php?59664-klejenie-styropianu-do-fundamentówPozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devil2b1 12.05.2020 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 A mam pytanie przy takich odchyłach o jakich pisałem mógłbym bawić się pianka czy to nie bardzo zda egzamin jeśli przy przykladaniu do scian 2m łaty mam szpary na około 0.5 cm ale powiedzmy ze gdzieś nie zauważyłem i możne być centymetr. Pianką z tego co widziałem/słyszałem praca dużo łatwiejsza i szybsza (i chyba tańsza) boje się tylko ze może się aż do tylu nie rozprężyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 12.05.2020 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 Tam gdzie zasypiesz ziemią, nie masz się co przejmować.Styrodur i klej czym łatwiej.Ziemia dociśnie i zakryje nierówności.W przypadku widocznych części, daj zwykły styro.Szkoda kasy na ex lepsze niebieskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devil2b1 12.05.2020 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 Co to już wybrałem i zamówiłem, chciałbym sie tylko upewnic ze przy niespecjalnie rownych scianach i tak moge i tak kleic to pianka czy przy szparach powiedzmy 1cm pianka moze sie nie rozprężyc do takich rozmiarow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 12.05.2020 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 Klej w piance bez problemu rozpręża się do 3-4 cm, w zależności ile go nałożysz może i więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts