tbajdo 11.05.2020 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2020 Witam, posiadam domek letniskowy szkieletowy 5m x 5m, od zewnątrz jest siding, wiatroizolacja i płyty OSB,założenie jest takie że część domku to mały warsztacik oddzielony ścianką działową od pomieszczenia gdzie będzie znajdowała się mała salka do ćwiczeń.W okresie zimowym chciałbym domek ogrzewać około godzinę dziennie do 15 stopni a w lato klimatyzację na czas treningu.I teraz moje pytanie, czy opłaca mi się ocieplać ściany czy nie? czy używać folii paroizolacyjnej? ( czytałem gdzieś że gdy się nie ogrzewa to nie powinno się montować), plan mam taki żeby zamontować gk na ściany bez folii i bez izolacji ale nie wiem czy przy takim użytkowaniu jaki będę miał to konstrukcja nie zgnije od wilgoci , mieszkam w kraju gdzie zimy są na plusie. Podpowiedzcie coś majstry!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 13.05.2020 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2020 Jeśli będziesz w zimie ogrzewał, a w lecie chłodził to trzeba zrobić ocieplenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tbajdo 15.05.2020 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 Dlaczego? Mam zamiar ocieplać tylko chwilę, czyli około godziny dziennie, reszta dnia będzie niedocieplona stał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tbajdo 24.05.2020 00:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 A z konstrukcją nic złego się nie stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts