abromba 11.11.2004 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2004 Dla wszystkich zainteresowanych stanem prac legislacyjnych w tym zakresie przekazuję zajświeższego newsa przekazanego mi dziś przez zaprzyjaźnionych pracowników z Min. Środowiska. Sejmowa Komisja Ochrony Środowiska , w ramach którejś tam podkomisji, ustaliła, że posłem odpowiedzialnym za te zagadnienia, z powodu małego obciążenia innymi pracami parlamentarnymi będzie..Pan Poseł Sebastian Florek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 12.11.2004 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 ... czyli nikt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 12.11.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 Nie będzie lepiej, ale na pewno będzie weselej.,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.11.2004 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 Widać, że temat jest przez sejm traktowany wyjątkowo priorytetowo, zaraz za ustawą o zbieraniu grzybów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 12.11.2004 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 Ale się czepiacie posła Florka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 12.11.2004 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 Oj, uśmiałam się serdecznie!!! http://www.sejm.gov.pl/jpg/posel4/084.jpg Sebastian Florek Data i miejsce urodzenia: 28.01.1971, Olsztyn Stan cywilny: wolny Wykształcenie: wyższe Nazwa szkoły i kierunek: Akademia Rolniczo-Techniczna, Wydział Rolniczy - mgr inż. Staż parlamentarny: brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 13.11.2004 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 ania,a czy dysponujesz pozwoleniem na publikowanie Jego wizerunku w jakimkolwiek kontekście?Ciekawe, co na to i gdzie jest Moderator... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 13.11.2004 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 ania, a czy dysponujesz pozwoleniem na publikowanie Jego wizerunku w jakimkolwiek kontekście? Ciekawe, co na to i gdzie jest Moderator... ? Z tego co pamiętam jest to zarówno fotografia jak i notka biograficzna z oficjalnej witryny Sejmu RP http://www.sejm.gov.pl Faktem jest, że przyzwoitość nakazywała by powołać się na źródło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 13.11.2004 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Podać źródło??? To w kontekście praw autorskich! Jest strona, na której znajdziesz moje zdjęcie (nie jest to Sejm ), a to wcale nie znaczy, że zezwoliłem na dysponownie nim GDZIE INDZIEJ. Sorry, przyzwoitość nakazuje, aby nie pisać/mówić w "nieciekawym" kontekście o osobach nieobecnych. Tak nakazuje przynajmniej moja przyzwoitość. Natomiast za WYKORZYSTANIE wizerunku wbrew woli lub bez wiedzy zainteresowanej osoby są odpowiednie "paragrafy".... Oj, może zaboleć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 13.11.2004 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Hm, nie ukrywam że wywołanie tematu miało byc w zamyśle prowokatorskie, ale chyba ani ja ani Ania nie prekroczyłyśmy granic przyzwoitości. Swoją drogą biję się w piersi, bo dopiero dzięki Ani dowiedziałam się że Pan Poseł ma wyższe wykształcenie - może więc nie jest tak źle i potrzebuje on tylko właściwego bodźca, aby rozwinąc skrzydła. A wtedy - ruszą instrumenty ekonomiczne zachęcające do korzystania z odnawialnych źródeł energii, będą się pojawiać nowe i nowe pompy ciepła, solary i odzyski biogazu.. Może potrzeba do tego młodej spontanicznej osoby z wizją? Aha. Materiały urzędowe nie są przedmiotem prawa autorskiego. A tak na serio. W ogóle komisja ochrony środowiska traktowana jest per noga - a jak widać te sprawy szczególnie. Wciska się je osobom, które nie mają co robić. Długa droga przed nami, żeby coś się zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 13.11.2004 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 No nie, mówimy o zdjęciu.O prywatnym zdjęciu mówisz w kontekście materiałów/dokumentacji urzędowych...? Pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 13.11.2004 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Faktem jest, że przyzwoitość nakazywała by powołać się na źródło.... Czy ja jego przyzwoitka jestem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 13.11.2004 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 No comments Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 13.11.2004 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Dobra, kończmy wątek, bo znowu zaczyna dzielic a nie łaczyć. Jesli Kogoś uraziłam, to przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 14.11.2004 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Nie musisz przepraszać. To jest zdjecie osoby pełniącej funkcje publiczne, o ile przeciwko niej nie jest prowadzone postępowanie karne można dysponować jej fotografią o ile sposób jej wykorzystania nie jest sprzeczny z prawem. A tu nie był na pewno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 14.11.2004 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Jest strona, na której znajdziesz moje zdjęcie (nie jest to Sejm ), a to wcale nie znaczy, że zezwoliłem na dysponownie nim GDZIE INDZIEJ. Ja widzę istotną różnicę. Ty NIE JESTEŚ politykiem i nie pełnisz swoich obowiązków DLA i ZA pieniądze społeczeństwa.. Wiemy gdzie dzwonią ale nie wiemy gdzie Natomiast za WYKORZYSTANIE wizerunku wbrew woli lub bez wiedzy zainteresowanej osoby są odpowiednie "paragrafy".... Oj, może zaboleć! O to ciekawe co kolega pisze, ja proszę o podanie mi tych paragrafów A także poczytać trochę o prawie prasowym i publikacji zdjęć osób pełniących funkcje publiczne, szczególne uwadze polecam ART 81 par 2. Jeśłi zaś poseł Florek uważa, że zostały naruszone jego DOBRA OSOBISTE w kotekscie sprawy poruszonej przez użytkownika ANIA to ja podejmuje się jej obrony. Nie ma szans aby Florek wygrał sprawę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 14.11.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 no dobra, wymieniliśmy ( cie ) sobie uprzejmości. Jak zwykle mowa o sejmie lub żoncie, lub ustawach dot. budownictwa to zaczyna być nerwowo i nieprzyjemnie. MOŻE, wrócimy do głównego tematu wątku i zastanowimy się, pomożemy konstruktywnie budować strategię, ukierunkować pana posła. w końcu forumowicze to niezmierzona ilość wiedzy A więc, 1. Na jakim etapie jest nasze prawo, co mówi o odnawialnych źródłach energii ? 2. jak to wyglada w Unii Europejskiej ? 3. Co chcemy osiagnąć, dorównać przepisom unni, czy być wzorem, a więc czy mamy jakiś pomysł ? To tak na początek w kwestii uporządkowania tematu. Bardzo mnie interesuje ten temat. W końcu zależy mi na taniej energii, dlaczego nasi sąsiedzi w unii mogą korzystać z dofinansowania, a my nie ? Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 14.11.2004 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Wizerunek pozostaje w związku z prawem do nazwiska i pseudonimu, jako elementu identyfikującego określoną postać, chociaż wymienionego w art. 23 k.c. jako odrębne dobro osobiste Patrz także:Wyrok SN z dnia 18 stycznia 1984 r, I CR 400/83, OSNC 1984/11/195Orzeczenie SN z 16 stycznia 1976 r., II CR 692/75, OSN 1976/11/251Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej art. 47 oraz art. 54.1Prawo Autorskie - w przypadku wykorzystania zdjęcia, jako dzieła (w jakiejkolwiek formie). Ale to już problem pana Florka... lub fotografa, który jest tego zdjęcia autorem. Pozostaje też zwykła przyzwoitość, smak.Choć to pojęcia wybitnie względne, to prawo ma się do nich nijak, bo wspomniane trzeba wynieść z domu. I jeszcze jedno: zdecydowanie kończę tę jałową dyskusję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 14.11.2004 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Patrz także: Wyrok SN z dnia 18 stycznia 1984 r, I CR 400/83, OSNC 1984/11/195 Orzeczenie SN z 16 stycznia 1976 r., II CR 692/75, OSN 1976/11/251 Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej art. 47 oraz art. 54.1 Prawo Autorskie - w przypadku wykorzystania zdjęcia, jako dzieła (w jakiejkolwiek formie). Ale to już problem pana Florka... lub fotografa, który jest tego zdjęcia autorem. I jeszcze jedno: zdecydowanie kończę tę jałową dyskusję. TO wszystko o czym napisałeś streściłem TU : eśli zaś poseł Florek uważa, że zostały naruszone jego DOBRA OSOBISTE w kotekscie sprawy poruszonej przez użytkownika ANIA to ja podejmuje się jej obrony. Nie ma szans aby Florek wygrał sprawę... Jeśli w TV mówi się o tym, że w którymś ministerstwie zdefraudowano XXXX zł a pokazana jest twarz osoby ktora kieruje tym ministerstwem to co ? Trzeba te osobe pytać o zgodę? Wolne żarty TO nie jest jałowa dyskusja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 14.11.2004 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 ...w kotekscie sprawy poruszonej przez użytkownika ANIA to ja podejmuje się jej obrony. Nie ma szans aby Florek wygrał sprawę... Oj nie wiem Mariusz, nie wiem Jego wizerunek umieściłam pod 5 (słownie: pięcioma) roześmianymi mordami = brak należytego szacunku + napaść na funkcjonariusza publicznego. Do tego kontekst wskazuje na bezpośredni zamiar zdyskredytowania jego osoby poprzez: - wskazanie na brak stażu parlamentarnego - wiek delikwenta - toć to pacholę jeszcze - doświadczenie zawodowe - brak - no i ta twarz... Ja tam już pakuję walizkę do pierdla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts