rammbike 12.05.2020 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 Cześć, planuję otworzyć mały lokal gastronomiczny, nie mam jednak możliwości przerobienia odpływu i muszę kombinować. Mam agregat odprowadzający Grundfos SOLOLIFT2 i zastanawiam się czy będzie on w stanie przepompować ścieki z miejsca zaznaczonego na czerwono, w tym narożniku będzie staw zlew, do ścieku który znajduje się za tym kawałkiem klimatyzatora. Czyli muszę tę rurę przerzucić na drugą stronę za winkiel, wtedy przeprowadzić ją do góry, nad łukiem, i w dół do ścieku. Mniej więcej dystans wyniesie ok. 0.5m żeby wyjść z rurą na drugą stronę tego łuku + 3,20m do góry + 3m nad łukiem + kolejne 3,20m w dół = ~10m rury. Czy ta maszyna da radę? Czy w ogóle jakakolwiek maszyna dałaby radę? Czy da się w ogóle przenieść jakoś ten odpływ nie prując podłogi? Nie wiem czy mój opis będzie wystarczająco jasny, ciężko to opisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts