Sapcia00 12.05.2020 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 Dzień dobry. Mam problem i proszę o poradę.Jesteśmy z mężem w trakcie budowy domu jednorodzinnego, obecnie mam fundamenty, w tym roku chcieliśmy dociągnąć do SSZ. Jesteśmy objęci planem zagospodarowania, który uwzględnia e.elektryczna. Podpisaliśmy umowę z ZE (PGE) o przyłącze, które miałoby zostać wykonane do 23.07.2020 r (umowa 1,5 roku). Przy podpisywaniu umowy zapewniano nas, że to kwestia 0,5 roku. Ostatnio mąż dzwonił do PGE z pytaniem, kiedy możemy spodziewać skrzynki i otrzymał odpowiedź, że nie będzie jej w terminie, oczywiście nie z ich winy, bo trzeba doprojektować sieć i transformator, a projektantowi dali czas do końca roku. Jeśli się wyrobi, to ogłoszą przetarg i może wykonają nam przyłącze w przyszłym roku (a może nie). Pewnie PGE będzie chciało aneksowac i wiem, że jeśli aneksujemy umowę, to nic nie ugramy od PGE. Z drugiej strony zależy nam na czasie, bo praca na agregacie kosztuje i wodę też planowaliśmy pompować ze studni póki co. Co możemy w tej sytuacji zrobić, aby jak najmniej stracić? Proszę o pomoc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 14.05.2020 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2020 Mało można zrobić, wszelkie projekty później odbiory przyłączy i finalne podpięcie licznika zajmują czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 16.05.2020 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2020 (edytowane) Ja bym nie podpisywał przede wszystkim niczego co przyślą do podpisania.Sam czekam już 14 miesięcy na prąd (tauron). Jeśli będzie blisko 18msc i dalej nie będzie skrzynki to mój prawnik na pewno napisze jakieś pismo bo mnie tylko zbywają. Wiem tylko tyle że przynajmniej wyszło to już z tauronu do ich podwykonawcy.Niech radca prawny w Twoim imieniu napisze tam pismo bo przecież nie wywiązali się z umowy. Edytowane 16 Maja 2020 przez boconek03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts