stefanka92 13.05.2020 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2020 Witam, od dłuższego czasu szukam rozwiązania jak zabezpieczyć sufit w sypialni. Wykonany jest standardowo z lanego betonu (z gruchy) na deski, po ich zdjęciu pozostał efekt odbicia w betonie który chciałabym zachować , podkreślić i utrwalić tak by na długo cieszył oko. W pomieszczeniu są już tynki na ścianach i posadzka więc jest problem z oczyszczeniem betonu ponieważ większość osób rekomenduje mycie pod ciśnieniem. Wiele osób pisze o oszlifowaniu go na gładko - ja jednak chciałabym zachować strukturę. Jeśli chodzi o impregnat to myślałam o jakimś sylikonowym preparacie, ale byłabym wdzięczna gdyby ktoś polecił mi coś sprawdzonego. Dodatkowo chciałabym zrobić drewnianą ramę wokół tego sufitu , tak by zasłonić zabrudzenia od tynku ze ścian oraz jako dekoracja. Niestety nie wiem czy da się zamontować deski równo na chropowatej powierzchni betonu? Czy lepiej zeszlifować tą część betonu gdzie będzie ta rama? Bardzo proszę o pomoc, może ktoś z was zna podobny przypadek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts