Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna Wiśniowski???

Recommended Posts

W szerszej ofercie rynkowej od niedawna, pojawiają się wpisy osób oczekujących na montaże. Także ...nie widzę podstaw by znaleźć rzetelne informacje z praktycznych doświadczeń..

Ale za to w małym odstępie czasowym 2 pytania od jednopostowców o te okna. Zapewne przypadek :D

Dużo widzę takich pytań na fb. Zakładam (naiwnie?) że te okna mocno proponują w salonach (mają wysoką marżę że tak naciskają?).

Nam akurat poleca znajomy kierownik budowy. Trochę jednak obawiam się nowości, bo z tego co czytałam, to dobra forma jeśli chodzi o bramy i ogrodzenia, ale oknami zajmują się chyba dopiero od 2 lat. Dlatego dopytuję. Może ktoś,kto korzysta, bądź zna się na parametrach, potrafi mi doradzić.

Nam akurat poleca znajomy kierownik budowy. Trochę jednak obawiam się nowości, bo z tego co czytałam, to dobra forma jeśli chodzi o bramy i ogrodzenia, ale oknami zajmują się chyba dopiero od 2 lat. Dlatego dopytuję. Może ktoś,kto korzysta, bądź zna się na parametrach, potrafi mi doradzić.

Kierownikom też płacą z centrali za polecenia???

Kierownikom też płacą z centrali za polecenia???[/QUO

Uważasz, że okna Wiśniowski nie są warte uwagi/nie są lepsze od innych np. Vidok, Oknoplast? Kierownik jest zarazem naszym znajomym.

W temacie stolarki Oknoplast to marka nr 1 w kraju. Za nią idzie dobry marketing, produkt. Lata doświadczeń. Vidok też jest starą firmą (ponad 20 lat w oknach), ale dla odmiany bez takiego marketingu. Wiśniowski jest znany w bramach, fajnie wchodzi w ogrodzenia, drzwi, ale 2 lata w oknach (a w praktyce dopiero się pojawił w szerszej ofercie) to za mało by móc wysuwać takie wnioski.

Już gdzieś wspominałem: kiedyś marka nr1 w oknach drewnianych weszła w PCW. Kompletnie nie rozumiała specyfiki okien. Myśleli że da się tak po prostu robić..

"Mam okna firmy X od 2 miesięcy , są ładne, nowoczesne a montażyści byli sympatyczni i szybko i sprawnie zamontowali". Takie opinie są do niczego. Na szybko to można oceniać naleśniki w knajpie, dały się zjeść i nie spowodowały rozstroju żołądka, są OK. Dla okien to minimum jedno gorące lato żeby się pogięły skrzydła i niezła zima żeby skutki tych wygięć odczuć. Realnie dopiero po zamieszkaniu, nie w trakcie budowy.
  • Like 1

Ponoć mają obecnie najlepszy sprzęt (maszyny) na rynku.

Toś mnie rozbawił tym argumentem. Być może to prawda. Nie wiem. Nie byłem. Nie widziałem.

Ale za to wiem, że posiadanie skrzypiec Stradivarius nie gwarantuje, że usłyszymy coś co pokazuje Lindsey Stirling.

Za to przekonałem się, że rzemieślicze piwa są smaczniejsze od masówki i wiem też, że silniki do najlepszych samochodów składa się ręcznie...

Mit obalony :D:D:D