Kasik34 13.05.2020 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2020 Witam jestem w trakcie wykończenia domu jednorodzinnego, wylane wylewki po napełnieniu instalacji wodą oraz powietrzem na barometrze spada po jakimś czasie ciśnienie, czy to normalne?w jaki sposób mogę przed kafelkowaniem sprawdzić czy instalacja jest szczelna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinMops 14.05.2020 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2020 Witam jestem w trakcie wykończenia domu jednorodzinnego, wylane wylewki po napełnieniu instalacji wodą oraz powietrzem na barometrze spada po jakimś czasie ciśnienie, czy to normalne?w jaki sposób mogę przed kafelkowaniem sprawdzić czy instalacja jest szczelna ciśnienie spada do zera :? Ciśnienie dobijacie wodą czy powietrzem :? Ciśnienie może trochę spadać na początku ze względu; np. na elastyczność rur, pewne systemy maja to do siebie iż rury odkształcają się, spadek może być również przez różnice temperatur np. pompowanie kompresorem który ogrzewa powietrze. Napisz do jakiego ciśnienia dobijacie w instalacji, po jakim czasie ciśnienie schodzi i o ile? po nabiciu ciśnienia warto sprawdzić wszystkie korki lub zaworki jeśli w instalacji jest powietrze sprawdzić pianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts