gsieprawska 14.05.2020 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2020 Witam. Niebawem stanę się właścicielką domku modułowego 34,80m2. Przystępuję właśnie do przygotowywania gruntu i słupków . Ma to być domek weekendowy dla 4- osobowej rodziny. Nie ma w tamtych okolicach kanalizacji i teraz biję się z myślami co będzie najodpowiedniejsze w mojej sytuacji . Rozważałam 8-10m3 szambo betonowe albo 2500l oczyszczalnie przydomową. Namawiają mnie również na wkopanie 2 połączonych mauzerów każdy po 1000l jako najtańsze rozwiązanie. Czy może ktoś z użytkowników mógłby coś podpowiedzieć? Nie ukrywam, że zależy mi na utrzymaniu budżetu w ryzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 07.06.2020 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 Oczyszczalnia będzie działała poprawnie jeśli będziesz przyjeżdżać regularnie i używać wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 07.06.2020 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 Zrób (szczelne) szambo ok. 10m3. W tych warunkach odpowiednia instalacja. I tak musisz udowadniać wywożenie co jakiś czas. Nawet jeśli jeszcze nie w Twojej gminie, to jest to tylko kwestia czasu. W przypadku oczyszczalni wkrótce zaczną wymagać cyklicznego badania jakości odprowadzanego ścieku - w przypadku nieruchomości użytkowanej okazjonalnie to się po prostu nie kalkuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts