beniaxvii 14.05.2020 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2020 Cześć. Gość zrobił mi i otynkował ponad 50m ogrodzenia, które muszę teraz pomalować. Wszystko trzyma się perfekcyjnie od 3 lat ale niestety dosłownie w kilku miejscach, tam gdzie gość kończył już przy mrozie poodpadał tynk. Nie znam się na sztuce tynkarskiej ale może to i dobrze, bo efekt na ogrodzeniu ma być takiego powiedzmy niedbałego, nierównego tynku. I teraz powstaje pytanie jak na szybko to załatać (cena materiałów nie gra roli) kupując i nakładając Produkt A, gruntując produktem B i nałożyć produkt C albo inne rozwiązanie ? Proszę o informację, czy możliwa jest szybka podpowiedź. Przesyłam fotę i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 14.05.2020 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2020 To nie jest tynk tylko klej do siatki. I to będzie odpadać za chwilę całe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beniaxvii 14.05.2020 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2020 To nie jest tynk tylko klej do siatki. I to będzie odpadać za chwilę całe. Dzięki ! Już jestem bliżej zatem Na szczęście to odpadanie się zatrzymało (wyszło właśnie 3 lata temu po mrozach) i nie idzie dalej. Zatem może przeszlifować, zaimpregnować i pociągnąć dobrym klejem do siatki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 14.05.2020 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2020 Pokaż zdjęcie z większej odległości w którym to miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beniaxvii 15.05.2020 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 Pokaż zdjęcie z większej odległości w którym to miejscu Problem występuje na krawędzi tylko od wewnętrznej (słonecznej) strony ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 15.05.2020 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 brak wykonczenia. tu cos powinno byc na gorzedaszki betonowe, plytka klinkierowa, obrobka blacharska - cokolwiek. zaden tynk/farba/siatka z klejem w dlugim okresie czasu sobie nie poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beniaxvii 15.05.2020 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 brak wykonczenia. tu cos powinno byc na gorze daszki betonowe, plytka klinkierowa, obrobka blacharska - cokolwiek. zaden tynk/farba/siatka z klejem w dlugim okresie czasu sobie nie poradzi. Zamysł był podobny jak na tym zdjęciu. Bez niczego. Czyli jestem na straconej pozycji czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 15.05.2020 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 Zamysł był podobny jak na tym zdjęciu. Bez niczego. Czyli jestem na straconej pozycji czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły ? zamysl zamyslem a to jak trzeba zrobic to inna sprawa. takie wykonanie to non-stop poprawianie co 2-3-5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beniaxvii 15.05.2020 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 zamysl zamyslem a to jak trzeba zrobic to inna sprawa. takie wykonanie to non-stop poprawianie co 2-3-5 lat Muszę sąsiada podpytać kilka domów dalej. On ma takie już pewnie z 5 lat i ani śladu problemu. Tyle, że on chyba barankiem robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts