Szon 15.05.2020 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 Cześć, Chciałbym na własne potrzeby wybudować wiatę wykonaną głównie z dwuteowników o wymiarach 7m x 3,8m x 2,8m. W załączniku poglądowa wizualizacja. Przyglądałem się konstrukcjom, które udało mi się znaleźć na necie, ale zastanawia mnie głównie sposób podparcia górnej belki na której będzie dach (punkty w kółkach na rysunku). Spotkałem się z rozwiązaniami głównie, gdzie ta belka górna jest przykręcana jak na rysunku w ząłączniku 2, mniejsza ilość była jak na załączniku 3. Którą wybrać? Informacje dodatkowo. Konstrukcja będzie głównie służyła jako wiata pod przyczepkę i krajzegę, ale także jako pomieszczenie gospodarcze do chowania różnego sprzętu (ta oddzielona część po prawej stronie z drzwiami. Pomyślałem, że obłożę to cienką warstwą płyty warstwowej powiedzmy 40mm. Słupy główne na razie myślałem, aby zrobić z dwuteownika HEA 100 lub IPE 120, ale fajnie jakbyście podpowiedzieli co wybrać, czy może biorę za małe? Natomiast ta belka na dachu to dwuteownik IPE 100 lub 120. Pomóżcie proszę w wyborze. Odwdzięczę się zdjęciami, gdy już to wybuduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 24.05.2020 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 Daszek bez okapu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szon 26.05.2020 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 Nie zaznaczyłem ale znajdzie się. Byłby wysunięty jakieś 20 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts