mitrofan 15.05.2020 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 Hej Próbowałem podłączyć na trójniku hydrofor i abisynkę. Niestety przy konfiguracji jak na zdjęciu pompa (zalana) zaczyna chodzić i po chwili sterownik ją wyłącza. Czy zawór zwrotny przenieść pod trójnik i dać drugi zawór na abisynkę? A może wywalić trójnik, dać kolanko redukcję i zawór na hydrofor? Mam jeszcze pytanie odnośnie uszczelnień, dziś korzystałem z taśmy teflonowej o ile 4 zwoje dawały radę przy połączeniu metal metal to już metal i plastik 12 zwojów wydaje mi się za słabe. Kleje? Pasty? Pakuły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 30.05.2020 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2020 Ja bym dał zawór zwrotny standardowo nad smokiem w studni a nad trójnikiem zawór kulowy. Wtedy gdy pompujesz ręcznie to otwierasz abisynkę a zamykasz hydrofor i odwrotnie gdy pompujesz hydroforem to zamykasz zaworem abisynkę a otwierasz hydrofor. Zawór nad smokiem powoduje że w każdym przypadku rura ssawna jest zalana. . Co do taśmy to robię to na wyczucie tzn daję tyle aż ciężko się skręca połączenie. Do plastiku nie stosuję pakuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wyrzynio 01.07.2020 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2020 Taśma teflonowa może być z powodzeniem stosowana przy połączeniu metal – plastik, a ilość zwojów, które musisz założyć zależy od sposobu skręcania połączenia.. czasami mogą to być cztery zwoje i będzie mocno siedziało, a innym razem dwadzieścia . Próbuj metodą prób i błędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts