ewuś 12.11.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 na całośći działki założona jest księga wieczysta - działka ta zostanie podzielona na 2 części czy trzeba zakładać 2 księgi wieczysta na każdą z części oddzialnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.11.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 na całośći działki założona jest księga wieczysta - działka ta zostanie podzielona na 2 części czy trzeba zakładać 2 księgi wieczysta na każdą z części oddzialnie Zwykle jest tak, że wydzielaną część wyłącza się z istniejącej KW i zakłada dla niej nową KW, druga część pozostanie "na starej". Także tylko jedną W "starej" dokonane zostana jednak odpowiednie zapisy, a tak naprawdę koszty wynikają przede wszystkim z tychże zapisów (sam druk nowej księgi to 40 PLN Na jedno wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 12.11.2004 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 Niedawno dzieliłem działkę, która miała księgę wieczystą. Wszystko odbyłe się dokładnie tak jak pisze baba_b. Tylko te opłaty .... u mnie koszty księgi to ok. 800PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spinka 14.11.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Z tego co ja wiem, po podziale działki nie ma obowiązku zakładania KW w jakimś określonym terminie i zwykle robi się to po sprzedaży pierwszej z tych nowopowstałych działek. A dokładnie, w chwili zmiany właściciela.Pzdr. Spinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
master30 06.12.2004 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 na całośći działki założona jest księga wieczysta - działka ta zostanie podzielona na 2 części czy trzeba zakładać 2 księgi wieczysta na każdą z części oddzialnie nie trzeba podział można ujawnić w starej kw ale jak planujesz zbyć jedną z nowopowstałych działek lepiej to zrobić - klarowniejsza sytuacja prawna nieruchomości dla nabywcy i przy zakupie czysta kosmetyka - zmiana właściciela tylko w dziale II KW, a tak jak się dokumenty geodezyjne postarzeją to znowy trzeba ja aktualizować a to kosztuje czas i pieniądze, pozdrawiam, Master30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel2000 08.12.2004 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 ujawnienie podziału działki w dotychczasowej księdze wieczystej nie jest też kosztowne - opłata sądowa wynosi 30,00zł - tak więc jak nie ma potrzeby to po co wchodzić w dodatkowe koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts