Nanofox1 18.05.2020 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2020 (edytowane) Które jeszcze grzejniki maja takie możliwości - tj. od opcji 1 -3 ? Skąd wziąłeś te 30W mocy wentylatorów w regulusach E-vent? To nieprawda. Sam napisałeś "Chcemy zwiększyć moc grzejnika i dynamikę grzania o 30-60% - wpinamy w magnesy bardzo wydajny, cichy, praktycznie niesłyszalny wentylator (moc 30W)." tak jak napisałem, jak zrobiłem jakiś błąd merytoryczny, to prosze o poprawienie mnie. A dlaczego chcesz swoje regulusy e-vent porównywać do pozycji 1-3? Przecież wyraźnie napisałem, że to inna kategoria... Klimakonwektory Hawalex i Omnia HL spełniają wszystkie 3 funkcje o których piszesz (tez 1 ruchem ręki można wyłączyć wentylatory) i do tego robią to znacznie wydajniej niż regulusy. Powinien się Pan z nimi porównywać, a nie ze zwykłymi panelowymi. Oczywiście Pana grzejniki są kilkaset zł tańsze, ale jak już miałbym wymieniać to wolałbym dołożyć do Omni HL o rewelacyjnych parametrach. Ciągle zachwalanie uniwersalności regulusow nie zmieni faktu, że omnia ma o niebo lepsze parametry. Marketing robi swoje, ale liczą się wyniki. Chyba że ma ktoś jeszcze jakąś niskotemperaturową, wentylatorową propozycje w półce cenowej do 1,5 tys? Edytowane 18 Maja 2020 przez Nanofox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nanofox1 18.05.2020 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2020 No 3W a 30W to duża różnica, ok już poprawiam (grubość też) Racja, hawalex i omnia nie mają radiacji, ale nadal potrafią grzać konwekcyjnie nawet jak wentylatory odłączymy - może jest jakaś grupa klientów, której by zależało na całkowitej uniwersalności takiego urządzenia. Mi na pewno na tym nie zależy, największe znaczenie ma dla mnie wydajność - moc grzewcza - oczywiście z uwzględnieniem ceny urządzenia, dlatego omnia nadal przebija konkurencję. A o jakie sterowniki chodzi? O wbudowany termostat elektroniczny? Te moce co podałem to moce pracy wentylatorów a nie jakichś sterowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nanofox1 22.05.2020 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2020 Tak jak napisałem, twoje grzejniki idą w stronę wielozadaniowości (na pewno jest jakaś grupa klientów której się spodoba taka całkowita uniwersalność, ale uniwersalność to jedno a wyniki to drugie. Zareklamował Pan już swój produkt i myśle, że już wystarczy o regulusach w tym wątku, bo ten wątek dotyczy grzejników możliwie niskotemperaturowych o maksymalnym przełożeniu temperatura zasilania na moc grzewcza - a W TEJ KATEGORII regulusy e-vent wypadają naprawdę mizernie. Dostałem wycenę na 1 sztukę klimakonwektora Omnia HL11L ok 1100zł netto, tyle że bez tacki na skropliny, bo będą służyły wyłącznie do grzania, chłodzenie będzie mi ogarniał żwirowy GWC z rekuperacją, bez nóżek - bo będą powieszone plus zawór 2-drogowy z siłownikiem 230V ok 190zł netto (ponoć niezbędny, aby klimakonwektor sam był w stanie przymykać i otwierać obieg z zależności od nastawy i temperatury w danym pomieszczeniu) razem niecałe 1300zł netto. No jak dotąd nadal najlepsza opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nanofox1 22.05.2020 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2020 (edytowane) Wiadomo, że nie jest to to co podłogówka ale jak na grzejnik/klimakonwektor ścienny to omnia hl daje najwyższe rezultaty przy możliwie niskich temperaturach, czyli w swojej kategorii jest to względnie BARDZO NISKA temperatura wody zasilającej - o to się rozchodzi. Nie bede kupował klimakonwektorow już. Jakie będą parametry Pana grzejników po przeróbkach? Jak będą wydajniejsze to oczywiście wybiorę regulusy i to je będę zachwalał na forum. Edytowane 22 Maja 2020 przez Nanofox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nanofox1 23.05.2020 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 (edytowane) Parafrazując twoje ciągnące się wypowiedzi 90% marketing a 10% wyniki. Rezultatem jest uniwersalny grzejnik (niedysputowany czempion w swojej kategorii:) ) o no dobra nie mizernych ale słabych paramatrach. To czekamy na parametry po przeróbkach, żeby ocenić, czy wtedy będzie konkurencyjny wydajnościowo do OMNI HL. Edytowane 23 Maja 2020 przez Nanofox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nanofox1 15.08.2020 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2020 I jak tam Panie Bogusławie są już te nowe niskotemperaturowe grzejniki? Jak z parametrami? Udało się zrównać lub chociaż zbliżyć do tych omnia hl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 04.10.2020 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2020 I jak tam poszukiwania? Udało się coś znaleźć interesującego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts