Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile trwała/trwa Wasza budowa?

Ile trwała Wasza budowa?  

74 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile trwała Wasza budowa?

Recommended Posts

Hej :-) Ano właśnie - ile tak realnie trwała Wasza budowa od momentu "wbicia pierwszej łopaty" do wprowadzenia się?

Ja mam ambitny plan wyrobienia się w 1,5 roku (począwszy od przyszłej wiosny), pomóżcie mi go zweryfikować ;-)

BabaB

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Początek czerwiec 2004, koniec październik 2004 :p . W listopadzie juz spalismy w pełni wyposażonym i wykonczonym domku. Powierzchnia niewielka to i szybko poszło :D (D 06 Muratora). Na razie jest super, żadnych usterek nie stwierdzam (oby tak dalej). Została do zagospodarowania działka, podjazd - takie "drobiazgi". Posadzilismy tylko drzewka owocowe i krzewy, reszta musi poczekac do wiosny. A i jeszcze nie ma tynku (za wilgotno, za zimno), choć ocieplenie juz zrobione.

U mnie 4 lata, ze względu na: finansowanie z bieżących zarobków, b. dużej odległości od miejsca zamieszkania (nie spieszymy się z przeprowadzką w inny koniec Polski) i wreszcie - częstych zmian pomysłów. Taki dom i jego otoczenie musi dojrzeć w głowach, będziemy tam przecież mieszkać do końca życia!

30 marca geodeta wytyczył nasz domek :) Za tydzień kończy ostatnia ekipa i w następny weekend - wielkie sprzątanie i wprowadzamy się! Czyli wychodzi 8 miesięcy... Ale to nie koniec - wprowadzamy się i będziemy malować i kłaść podłogi - myślę, że tak z miesiąc nam zejdzie... Czyli 9 miesięcy do zamieszkania w normalnych warunkach :)

No i na wiosnę będziemy jeszcze robić taras i ganek... nie wiem czy to się liczy?

• 3 weeks później...