grzechudzik1 19.08.2002 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2002 Czy zna ktoś nazwę lub dysponuje informacją gdzie można kupić płyn do instacji centralnego wykonanej z miedzi ogrzewania do temperatury ok. -30 stopni Celcjusza.A co do okien pianki montażowej to aceton pozostawia plamy. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: grzechudzik1 dnia 2002-08-19 15:38 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 19.08.2002 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2002 Możesz kupić u przedstawiciela firmy viessmannCzynnik grzewczy "Tyfocor-LS" 20 litrowy pojemnik kosztuje 253 zł nettoTen płyn wytrzymuje do -28 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 20.08.2002 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2002 Zanim wlejesz cokolwiek do instalacji CO dowiedz się czy producent danego kotła dopuszcza środek do eksploatacji. Możesz pozbawić się gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek 20.08.2002 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2002 Boryszew robi płyn który się nazywa ergolid , jest to specjalny płyn do instalacji grzewczych i chłodniczych . co do gwarancji to rzeczywiscie większość producentów kotłów nie dopuszcza czegokolwiek poza wodą . Ja mam pompę ciepła , w instrukcji nic nie było o czynniku więc wlałem płyn ergolid , zarówno po stronie grzejącej , jak i po stronie chłodzącej.Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts