maggikk 18.05.2020 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2020 Cześć,mieszkam w domu szeregowym z lat 80 (segment środkowy). Dach to stropodach wentylowany, oddzielony od sąsiadów murkiem z prześwitami. Jako ocieplenie zastosowano supremę - nie wiem niestety jakiej grubości. Leży ona swobodnie na stropie. Z uwagi na to, że będę docieplał dom, chciałbym również zająć się dociepleniem tego stropodachu.Pytanie, czy dużym błędem będzie położenie wełny na supremę? Czy raczej powinno się zdjąć to co jest, dać paraizolację (nie mam pewności co jest pod supremą obecnie), położyć wełnę i na to położyć tę supremę? Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.05.2020 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2020 Chyba najlepszym będzie określenie ile tej wełny możesz tam ułożyć? cm . Jeśli będzie zbyt mało miejsca na wełnę warto jest zamienić tą supremę na wełnę co poprawi izolacyjność stropu.Zastanów się nad opcją wtłoczenia w ten obszar granulatu wełny. http://termomodernizacja.pl/ocieplanie-stropow-i-stropodachow-welna-mineralna/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 21.05.2020 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2020 wełnę można spokojnie połozyć na supremę. Warto jednak zastanowić się jak pisał kolega wyżej ile jesteś w stanie tej wełny tam ułożyć. Jako materiał polecałbym ci rolkę Toprock Super w dwóch warstwach . Chyba że wolisz nadmuchac izolację to wówczas Granrock Super https://www.rockwool.pl/produkty/toprock-superhttps://www.rockwool.pl/produkty/granrock-super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 24.05.2020 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 Tomek W mogę użyć granrock super do ocieplenia dachu na nieuzytkowym strychu?Jaka warstwa tego powinna być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 01.06.2020 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 Tomek W mogę użyć granrock super do ocieplenia dachu na nieuzytkowym strychu? Jaka warstwa tego powinna być ? Granrock Super nadaje się zaówno do ocieplenia przestrzeni otwartych takich jak stropy jak i zamkniętych czyli zabudowane poddasza. W zależności od tego z jaką gestością nadmuchową będziesz izolował zalecane grubosc izolacji to 27-33cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.06.2020 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 ...Pytanie, czy dużym błędem będzie położenie wełny na supremę? Czy raczej powinno się zdjąć to co jest, dać paraizolację .... Nie jest błędem ułożenie wełny na supremie. Natomiast trzeba sprawdzić czy pod supremą jest paroizolacja. Jak jej nie ma to na supremę położyć folię paroizolacyjną i minimum 30 cm wełny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts