Slawek0111 18.05.2020 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2020 Witam Proszę o rade chce zbudować drewniana szopkę/studio kolo domu by umieścić w niej siłownię. Jestem zielony w tym temacie wiec zastanawiałem się jak grube powinny być belki podtrzymując ściany i dach .Również chce umieścić w niej 2 worki bokserski który chciałbym zawiesić na jednej z belek podtrzymujących dach jeśli jest taka możliwość.Czy lepiej będzie zbudować dodatkowa belkę stropowa do trzymanie worków.?? worek będzie ważył kolo 60 kg.Chciałbym umieścić worki mniej więcej na środku .Długość będzie wynosić 8 m i szerokość 4m konstrukcja będzie na betonowej wylewce.Ściany i dach będzie zrobiony z płyt OSB 12mmRównież jeśli mogę się dowiedzieć jaka odległość najlepiej zastosować miedzy belkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 04.07.2020 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2020 Zrób słupki 10x10 cm, a belki stropowe 14x7 cm . Ale najlepiej niech projektant wyliczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts