KRT 19.05.2020 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2020 Cześć, Z racji, że to mój pierwszy post to chciałbym Wszystkich serdecznie powitać! Chciałbym osiągnąć taki efekt: Drewno jakie posiadam wygląda tak: I teraz pytanie do Was: jak taki efekt uzyskać? czy ktoś mógłby polecić konkretne produkty? Będą to meble ogrodowe także myślałem o tym żeby najpierw je zagruntować a następnie dać jakąś lakierobejce ale nie mam pojęcia jaki zestaw wybrać by uzyskać taki kolo/efekt oraz mięć dobrze zabezpieczone drewno na trudne warunki atmosferyczne. (meble raczej nie będą chowane na zimę a jedynie przykrywane) Z góry dzięki wielki za wszelką pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.05.2020 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2020 Wygląda na opalanie i szczotkowanie a potem coś twardego bezbarwnego:yes: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRT 20.05.2020 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Dzięki wielkie za odpowiedź! To była jedna z moich teorii, chociaż bardzie obstawiałem że na spód była położona ciemniejsza bejca a na to jakaś jaśniejsza... A jesteś mi w stanie powiedzieć czy po takim opalaniu gruntuje się jeszcze drewno czy od razu lakier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.05.2020 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Lakier-bo opalanie, zabezpiecza drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRT 20.05.2020 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Super to ostatnie pytania czym polakierować? jakiś bezbarwny mat? jakaś dobra firma lakieru? myślałem nad vidaronem ale nie widzę żeby posiadali bezbarwny mat na zewnątrz. I czym to czyścić? Szczotka drucianą na wiertarkę? Satyniarką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.05.2020 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Satyniarka i mosiężna szczotka mechanicznie a ręcznie dwie trzy szczotki zamocowane na jednej tacce. . A Sadolin? Mają chyba w ofercie bezbarwny mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRT 20.05.2020 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Zrobiłem małą próbe z opalanie i efekt jest taki: Przed lakierowaniem: I po lakierowaniu bezbarwnym pół matowym lakierem drewnochron: Oczywiście lakier jeszcze tu był mokry i robiłem to w miejscu gdzie pyli ale tak jak wspomniałem to tylko próbnie. No i wyszło trochę za ciemne zwłaszcza z lakierem. Bez lakieru wygląda nawet fajnie. Jakieś porady co zrobić by było bardziej zbliżone do efektu z pierwszego posta? czy po prostu ten rodzaj drewna jaki mam tak wyjdzie i nic z tym nie zrobię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRT 27.05.2020 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2020 Pozwolę sobie zadać jeszcze jedno pytanie: Po zastanowieniu się chciałbym polakierować te deski tym HartzLack Lakier ALKID PRO przy użyciu pistoletu. I teraz pytania 1) Czy taki lakier należy rozcieńczać do malowania? Jak tak to w jakich proporcjach? 2) Czego używać do czyszczenia pistoletu? Coś takiego rozcienczalnik-lakierniczy dragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts