Smyq999 19.05.2020 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2020 Hej, w umowie z wykonawca mam, że zasypanie wewnątrz budynku wraz z kosztem pospółki. Dzisiaj przywieźli i wygląda mi to na zwykły piasek. Jest bez kamienie żadnych. Czy tak może być to jedno. Drugie, to czy wykonawca nie oszczędza na mnie - pewnie piasek jest tańszy. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.05.2020 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2020 Tak , piasek jest tańszy, jeśli masz w umowie i ustaleniach pospółkę to to ma być - nie wnikam teraz jaka jest tego przyczyna, ale są to inne materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smyq999 19.05.2020 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2020 Ok, to dwie kwestie. Pierwsza to juz pomijajac cene, to czy piasek spelni normy tj. czy mi sie to nie zapadnie pozniej, albo posadzka nie popeka np. Druga to jak rozpoznac czy to na pewno piasek? Golym okiem taki laik jak ja rozpozna? Moge zdjecie zrobic. Kamieni jednak tam nie widze zadnych. Jak dla mnie to jest piasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.05.2020 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2020 Wpisz w googlarkę "pospółka" nie będę tworzył nowej definicji, nawet wiki ją ma.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.05.2020 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2020 Piasek to dość pojemne określenie. Bywają takie szczegolnie drobne że są ciężkie do ubicia. W ocenie materiału powinien pomoc kierownik lub kwit z kopalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smyq999 19.05.2020 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2020 Kierownik jest wykonawca, wiec wole to skonaultowac z kims z zewnatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smyq999 19.05.2020 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2020 W google wpisywalem:https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Posp%C3%B3%C5%82ka#/media/Plik%3AGeosiatka_Mi%C4%99dzyzdroje_ul._Nowomy%C5%9Bliwska-1.jpg I u mnie tak to nie wyglada :/ Kolor inny i kamieni brak, jest drobny, wiec mysle, ze to piasek zwykly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.05.2020 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2020 Kierownik jest wykonawca, wiec wole to skonaultowac z kims z zewnatrz. Wiesz że to spory błąd? Wynajmij na budowę inspektora nadzoru masz do tego prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smyq999 19.05.2020 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2020 Dobra pojechalem jeszcze raz to zobaczyc...Kamienie jednak jakies tam sa. Moze nie jakos super duzo, ale tez nie zero, wiec jednak to moze byc pospolka. Moze jakiejs klasy nizszej, ale tez nie sam piasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smyq999 19.05.2020 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2020 Wiem, ze moze przykrywac pewne oszczednosci itd. ale ufam mu. Z drugiej strony predzej jakies drobne przerobki moze klepnac, chociaz na razie takich nie robilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.05.2020 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2020 ale ufam mu. Kierownik jest wykonawca, wiec wole to skonaultowac z kims z zewnatrz. No własnie widać jak mu ufasz , ufam mu :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dulin7 19.05.2020 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2020 Wez ten piasek/pospolke do reki i potrzej miedzy rekami. Jezeli jest mily i gladki to srednio sie nadaje a jak jest ostry i szorstki to moze byc. Jezeli boisz sie osiadania to przypilnuj ekipe przy zageszczaniu a nie rozterki czy piasek to piasek czy pospolka. Wiadomo pospolka lepsza ale w niektorych regionach praktycznie nieosiagalna i jakos sobie ludzie radza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smyq999 19.05.2020 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2020 No ufam, ale jak mi to wygladalo na piasek, to wolalem pojechac sprawdzic. Zaufanie nie polega tez na przyjmowaniu wszystkiego jak leci w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smyq999 19.05.2020 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2020 Dzisiaj to deszcz lał caly dzień, więc z tym braniem w rękę to też nie do końca tak łatwo, ale dzięki to zawsze jakaś rada Zageszczac, to widzialem ze zageszczaja. Jezdzili ta zageszczarka dzisiaj, wiec to jest ubijane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts