CasperM 19.05.2020 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2020 Witam Mam wylany w całym parter domku anhydryt łącznie z łazienką i prysznicem. W anhydrycie ogrzewanie podłogowe, pod prysznicem też. Odpływ liniowy osadzony na beton B20 jak na zdjęciu. Chcę wykończyć to wtapiając narożniki i mate hydro izolacyjną pod cały prysznic za pomocą Mapei Mapegum WSP Dodam, że spadki mam zachowane. Czy to wystarczy. Czy nie pękną płytki/fugi. Teraz już wiem, że pod prysznic lepiej dać posadzkę cementową, no ale muszę wybrnąć jakoś z tej sytuacji nie skuwając anhydrytu. Proszę o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 21.05.2020 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2020 Ja też mam anhydryt pod prysznicem, podłogowkę, odpływ liniowy viega, uszczelnienie systemowe z folia w płynie mapei, i nic się nie dzieje. Nawet w garażu mam anhydryt a na nim żywice z Bautecha i zero kłopotów. Jeśli wszystko zrobisz zgednie ze sztuką budowlana, zaleceniami producenta i zdrowym rozsądkiem to nie może być problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CasperM 21.05.2020 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2020 Super, dzięki a z innej beczk. Jaki grunt dawałeś pod płytki naprzykład w korytarzu i czy przed kładzeniem szlifowałeś posadzkę?Szczerze mówiąc pierwszy raz mam do cznienia z anhydrytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 21.05.2020 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2020 Glazurnik pracował na mapei więc mimo tego że wyżej cenię sopro to zdecydowałem się na grunty., kleje i całą resztę z mapei. Oczywiście po zdjęciu mleczka a przed pracami glazurniczymi czy parkieciarskimi szlifowałem całą posadzkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts