kroles 20.05.2020 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Z parapetu na południowej elewacji po kilku latach zaczęła złuszczać się powłoka. Wymiana raczej nie wchodzi w grę, można to jakoś uratować, nie wiem, pomalować? Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 20.05.2020 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Z parapetu na południowej elewacji po kilku latach zaczęła złuszczać się powłoka. Wymiana raczej nie wchodzi w grę, można to jakoś uratować, nie wiem, pomalować? Pozdrawiam Krzysiek [ATTACH=CONFIG]444307[/ATTACH] Mi to wygląda na niezerwaną folię ochronną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 20.05.2020 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Mi to wygląda na niezerwaną folię ochronną... Nie, to nie to W miejscach, gdzie ekspozycja jest mniejsza, nic się nie dzieje (i folii też nie ma). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 20.05.2020 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Nie, to nie to W miejscach, gdzie ekspozycja jest mniejsza, nic się nie dzieje (i folii też nie ma). Dla nie to w połowie wysokości zdjęcia wygląda na laminowany parapet stalowy (?) a powyżej i poniżej to złuszczona od słońca folia. Może wszędzie masz jeszcze folię? Daj może więcej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 20.05.2020 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Dziś już ciemno to nie wrzucę więcej zdjęć. Postaram się jutro.Na tym co jest, widać od dołu: - kawałek tynku, - pionową część parapetu - ona się nie łuszczy- zagięcie, które łuszczy się najbardziej, i tu złuszczona powłoka całkiem już zeszła miejscami- poziomą część parapetu, która się mniej łuszczy, - no i krawędź okna. Pozostałe parapety wyglądają tak, jak pionowa część na dole tego zdjęcia, nie ma tam folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.05.2020 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Nie spotkałem tego na parapetach, ale nie byłbym zdziwiony, bo skoro płaty bram czy drzwi (a nawet auta! ) mogą się łuszczyć... Nie widziałem także napraw. Pomalowanie tego to chyba nie jest duże ryzyko. I tak lipa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 21.05.2020 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2020 Jakiś klar na to można nałożyć po zmatowieniu? Nigdy tego nie robiłem, nie wiem od czego zacząć, żeby nie pogorszyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.05.2020 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2020 Jakiś klar na to można nałożyć po zmatowieniu? Nigdy tego nie robiłem, nie wiem od czego zacząć, żeby nie pogorszyć... Ja też nie. I nie słyszałem by ktokolwiek. Także - dużo nie ryzykujesz. Będzie lepiej, albo i tak parapet do wymiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts