enussss 20.05.2020 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Witam, mam taki problem i dylemat odnośnie przyłącza kanalizy. Od razu dodam, że dom znajduje się na zboczu. Wyczytałem, że minimalne nachylenie dla rur fi160 kanalizy to 2 stopnie, a maksymalne 15. W związku z tym, że dom znajduje się na zboczu to jakbym chciał robić przyłącze instalacji do miejskiej kanalizacji i trzymać się w/w nachylenia rur, to instalacja byłaby za płytko. Czy możliwe jest, aby zaraz po wyjściu rury kanalizacji ze ścian fundamentowych budynku, wstawić rurę fi160 pionowo aż do prawidłowego poziomu( około 80cm) i potem sobie poprowadzić kolejną rurą o nachyleniu 2-3 stopni już do miejskiej kanalizy? Myślę ze powinno to działać, w końcu jakoś piony kanalizacyjne są podobnej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.05.2020 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Tutaj jest artykuł https://budujemydom.pl/instalacje/woda-i-kanalizacja/a/11682-bledy-wykonawcze-instalacji-kanalizacyjnej i dobrze opisane - Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enussss 21.05.2020 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2020 Czyli według punktu 2 z tego artykułu jeśli tak zrobię i zastosuje odpowietrzenie kanalizy w jej najdalszym punkcie to powinno być ok. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts