Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DEFRO ES15 - przesyp kolejny raz

Recommended Posts

Masz nie najlepiej ustawione spalanie w tym kotle albo jedziesz na minimum. :no:czarne wnętrze o tym świadczy no i nie czyścisz go bo na półce pyłu tyle jak mega zaspy zimową porą.Chyba za bardzo uwierzyłeś w bezobsługowość w reklamie.Ta rura przebita od tak częstego otwierania czy ślimak zrobił?U mnie on jest cofnięty o 2-5cm w tył tak na oko piszę bo nie pamiętam ,ale na pewno nie tak jak u Ciebie.Tu bez serwisu się nie obędzie za dużo możliwych przyczyn tej awarii. Edytowane przez Barliniak

Tak rzuciłem okiem na Twoje posty odnośnie tego kotła i..... :( po kiego grzyba masz ustawione 85% mocy?????Kto Ci tak polecił????A zawór 3 lub 4D to gdzie???Dlaczego nie czytałeś instrukcji i się do niej nie zastosowałeś????Oj ręcę opadają:mad:Przeczytaj ją dokładnie i zobacz czego Ci brakuje w tej instalacji.Jak rura rozerwana przez awarię? Ja na fotce widzę jak by ślimak o nią zahaczył poskrobał no i rezerwał.Może zeskoczył z przekładni.Napewno nie powinien być tak blisko .Piszę to co widzę z fotek Ty zapewne wiesz więcej.Jeszcze jedno trocinami zmieszanymi z peletem palisz czy jak? Edytowane przez Barliniak

Piec wrócił do życia - wogle inna praca piec zaworu czterodrogowego, a powodem byla wiazka kabli ( 3 kable) ktore byly przetarte , ale rowniez został wymieniony caly sterownik IMG_0314.jpg - prawdopodobnie podczas skladania w firmie produkujacej piece mogly byc przetarte-przyciete poniewaz piec od samego poczatku zachowywal sie jak zachowywal :) zdjecie uszkodzonej wiazki