twalaszek 20.05.2020 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Dzień Dobry, Jestem na etapie montażu instalacji elektrycznej w ramach której chciałem przygotować się na alarm z funkcją inteligentnego domu opartego na centralce alarmowej. Wydaje się, że optymalne będzie zamontowanie ropam neogsm-ip-64. Na tym etapie decyduje się sposób podłączenia kabli pod żaluzje zewnętrzne. Kabel, który jest poprowadzony obecnie to 5 x 1,5 mm^2 od przycisku centralnego co każdego kolejnego, aż do ostatniego. I teraz powstanie pytanie - wcześniej zakładałem sterowanie wifi a tutaj widzę że ropam do końca tego nie wspiera. Jaki kabel i w jakiej topologii powinienem dodatkowo położyć skrętka komputerowa jako gwiazda ? Chciałbym aby system był zintegrowany i nie posiadać 10 różnych aplikacji. Pisałem na forum ropam ale tam cisza. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts