scianazbanana 22.05.2020 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2020 Dzień dobry wszystkim, jestem w trakcie wykonywanie łazienki w kamienicy. Miejsce, w którym mogę się podpiąć, ma pion o średnicy 75 i w związku z tym potrzebuję pomporozdrabiacza. Proszę o informację, czy ktoś już taki zestaw zabudowywał podtynkowo? Czy to bardzo hałasuje i czy można zamocować do toalety wiszącej? Jeśli możecie polecić to jakiej firmy? Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinMops 23.05.2020 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 Montowałem już kilka pomp do stelaży podtynkowych. Ogólnie można rozwiązać to na kilka sposobów w zależności od estetyki, układu pomieszczeń i ekonomi. Najbardziej kompaktowym rozwiązaniem będzie zakup SFA Saniwall Pro jest to stelaż WC wraz z pompą, minusem jest cena oraz to iż trzeba przewidzieć dostęp serwisowy do pompy czyli na stelażu musi być coś co można zdemontować np. oraz kolejną opcja jest montaż zwykłego stelaża WC oraz montaż pompy tuż za stelażem wtedy do serwisu najwygodniej zrobić rewizje z boku lub jeśli jest możliwość od tyłu np. jeśli za stelażem w pokoju jest np. szafa., kolejną opcją jest montaż zwykłego stelażu a montaż pompy np. w szafce pod umywalką. Pomporozdrabniacze trochę hałasują niestety, kwestia jest taka iż hałas może być słyszalny w mieszkaniach sąsiadujących w nocy kiedy niema hałasów codzienności. Co do firm pomp polecam i montuje SFA i Grundfos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts