coachu13 22.05.2020 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2020 Hej, Posiadam studnię abisyńską.Kopana jakieś 3-4 lata temu.Nie używałem jej ok 8 miesięcy i teraz mam problem, żeby zaciągnąć wodę.Pompa jest zalana.Jakieś pomysły ?Czy możliwe jest aby źródło wody wyschło, przesunęło się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 26.05.2020 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 Hej, Posiadam studnię abisyńską. Kopana jakieś 3-4 lata temu. Nie używałem jej ok 8 miesięcy i teraz mam problem, żeby zaciągnąć wodę. Pompa jest zalana. Jakieś pomysły ? Czy możliwe jest aby źródło wody wyschło, przesunęło się? Możliwe jest milion rzeczy: - studnia może być zamulona z powodu nieużywania bądź złego filtra - studnia może mieć obniżony poziom wody (jest susza generalnie) - studnia mogła wogóle wyschnąć jeśli to płytka abisynka czerpiąca wodę podskórną. Cięzko cokolwiek powiedzieć, przy tak minimalnej ilości informacji i dodatkowo przez internet. Kombinuj z jakimiś studniarzem żeby ocenił sprawdził poziom wody w studni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 27.05.2020 05:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2020 Dzięki.O ile jakiś studniarz będzie zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 27.05.2020 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2020 Problem w tym, żę żaden studniarz nie jest za bardzo zainteresowany taką sprawą.Każdy woli tylko wiercić nowe studnie. Pytanie co jeszcze mogę robić ?Sprawdziłem szczelność połączeń przed pompą i jest OK. Zawór zwrotny trzyma.Próbowałem lać wodę z góry i dalej nic.Są jeszcze jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts