X_ray 23.05.2020 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 (edytowane) Cześć Chodzi o to, że nie zgadzają mi się cyferki które odczytuje z falownika , a tymi z faktury.Np. za miesiąc marzec miałem uzysk 441Kwh a na fakturze z Taurona w polu "oddane" mam 309kWh to jakieś 130kWh mi wyparowało, za luty podobnie- mój odczyt 249kWh - faktura 154kWh i styczeń 237:149kWh.Za kwiecień nabiło mi 700kWh ale jeszcze nie otrzymałem faktury.Powiedzcie mi czy to normalne przekłamanie , czy to są jakieś straty, czy po prostu mam coś spitolone, bo przyznam szczerze że trochę mnie to martwi.Dodam jszcze tylko że: Instalacjia 5.89Kwh na panelach Longi, falownik Fronius Symo 5.0-3-M Edytowane 23 Maja 2020 przez X_ray Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.05.2020 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 A gdzie na fakturze Taurona jest pole "oddane" ?https://www.tauron.pl/dla-domu/obsluga-i-pomoc/faktura-dla-prosumenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppred 23.05.2020 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 Ale zdarza się Tobie włączyć światło w dzień i lodówka pewnie pracuje ? Trochę energii w drodze od falownika do licznika zjadłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
X_ray 24.05.2020 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 A gdzie na fakturze Taurona jest pole "oddane" ? https://www.tauron.pl/dla-domu/obsluga-i-pomoc/faktura-dla-prosumenta 3 strona faktury punkt 5 pierwsza kolumna trzeci wiersz- "licznik energii elektrycznej oddanie. Kurcze szczerze mówiąc przyszło mi to do głowy, że to bieżące zużycie, ale wolałem się upewnić. Dzięki za uspokojenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts