kamkar91 24.05.2020 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 Witam, Ile zostawić metrów żeby spokojnie zostawic samochód przed brama wjazdowa? Granicą działki od drogi to 2m, czy wystarczy cofnąć bramę wjazdowa o 3m w głąb działki, razem 5m na samochód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.05.2020 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 Ja mam 4,60 przed bramą - zmieści się Honda CRV z hakiem;) bez problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LDP05 24.05.2020 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 Jeżeli te 2m to to taki tzw.pas drogowy, którego nie jesteś właścicielem, to gdy postawią zakaz zatrzymywania (+ pobocze), do nie zaparkujesz przed bramą.https://www.arslege.pl/ustawa-o-drogach-publicznych/k95/s899/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.05.2020 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 Między granicą działki a drogą jest chodnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamkar91 24.05.2020 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 Te 2 metry to pas zieleni (rosną małe drzewka) w przyszłości możliwy chodnik, później od razu jest droga. Ogrodzenie będzie w granicy działki 2m od drogi tylko chce cofnąć bramę wjazdowa z furtka żeby móc po prostu się zatrzymać na chwilę do momentu całkowitego otwarcia bramy, auto nie stałoby tam dłuższy czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.05.2020 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 Jak tylko czasowe zatrzymanie to całkiem dobry pomysł.A może warto cofnąć o całe 5m aby parkować na dłużej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamkar91 25.05.2020 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2020 Jak tylko czasowe zatrzymanie to całkiem dobry pomysł. A może warto cofnąć o całe 5m aby parkować na dłużej? Też o tym myślałem, niestety wtedy cofnięta brama aż o tyle zabiera swobodę miejsca zostawienia auta na posesji przed podjazdem do garażu. Dzisiaj robiłem "próbne parkowanie" i myślę że najwygodniej będzie cofnąć bramę wjazdową o 3,5m czyli razem 5,5m od drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.05.2020 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2020 Też o tym myślałem, niestety wtedy cofnięta brama aż o tyle zabiera swobodę miejsca zostawienia auta na posesji przed podjazdem do garażu. Dzisiaj robiłem "próbne parkowanie" i myślę że najwygodniej będzie cofnąć bramę wjazdową o 3,5m czyli razem 5,5m od drogi. Jeśli w ten sposób zostawisz nawet 0,5m przejście dla ewentualnego pieszego będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts