filip1 13.11.2004 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 ZASTANAWIAM SIE NAD KOLEJNOŚCIĄ PRAC. SLYSZALEM ZE ZAZWYCZAJ PRZEWODY KANALIZACYKNE UKRYTE POD POSADZKĄ NIE PASUJĄ DO GUSTÓW UŻYTKOWNIKOW(ROZMIESZCZENIA URZĄDZEŃ W KUCHNI CZY LAZIENCE) ZAWSZE ZNAJDZIE SIE NOWA WENA TWÓRCZA DODATKOWO MOŻNA PEWNIE JESZCZE SCHOWAC JAKIES PRZEWODY POD POSADZKĘ. CZY JEST KTOŚ KTO POZOSTAWL SOBIE POSADZKĘ NA KONIEC????? STOJE PRZED DYLEMATEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 13.11.2004 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 tak, u mnie robią dach, i chudy beton jeszcze nie wylany.ale stanie się to na dniach, więc finalizujemy rozmiary i rozmieszczenie WC, ustawienie zmywarki i pralki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 13.11.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 wyluzuj z CAPS'EM, i z iloscia tematow po sobie co do postu i pytania to nie mazdnych przeciwskazan zeby to na koncu zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 13.11.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 U nas też tak będzie. Więźba będzie stawiana w przyszłym tygodniu, potem krycie papą a w domu nadal klepisko. Wolałam odwrotnie, ale ze względów finansowych tak wyszło i nikt się nie dziwi. Przynajmniej piach się porządniej ubije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 13.11.2004 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Ja też tak zrobiłem, ślepą wylewke zrobiłem tuż przed instalacjami. Nie było to podyktowane jakims konkretnym celu, tak wyszło, ale niczemu nie przeszkadzało. Uważam, szczególnie jeżeli nie ma konsensusu co do rozmieszczenia urządzeń sanitarnych to jest dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 15.11.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Ja doradzam następująca (tak jak u nas): 1. Stan surowy2. Przejść się po pomieszczeniach, jak się je widzi, łatwiej myśleć3. Ułożyć kanalizację4. Wylać chudziak5. Położyć unstalację elektryczną na ścianach6. Otynkować7. Rozprowadzić rury wody i CO8. Wylać posadzki Nie ma sensu pruć chudziaka żeby zakłądać kanalizę, dodatkowe koszty i niejednorodność chudziaka potem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 15.11.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Zrobiłam to samo co mój przedpisemnik Bard13 , mając ścianki działowe wiedziałam gdzie będzie stał kibelek wanna itp. nie trza się spieszyć z chudziakiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 15.11.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Chudziak zrobiony przed ścianami ułatwia nieco budowę: rusztowania wewnętrzne stawia się na twardym, trochę większy porządek wewnątrz, łatwiej wylać ten chudziak na otwartej jeszcze przestrzeni, niż między gotowymi ścianami. Ale można go wylać później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 15.11.2004 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Nie licząc ułatwienia dla ekipy o jakim pisze jprzedworski to faktycznie późniejsze wylanie daje większe pole manewru. Obecnie nie planujemy wielu przeróbek, ale w kilku miejscach trzeba będzie lekko odkuć i przesunąć niektóre rurki (chodzi o miejsca podłączenia). Faktycznie ze ścianami wszystko wygląda inaczej i pierwotna wizja może się znacznie zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts