Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No więc właśnie.... :D

Oczywiście nie chodzi o stricte WSPÓLNE zakupy, tylko rodzaj wspólnej deklaracji, że kupujemy materiały (i inne) z jednego źródła.

W jakiej technologii chcesz budować? jakie okna? Dach?

Może pogadamy na privie?

Co na to Grupa Otwocka? W końcu do Wawra ma się jak Polak do Węgra :D

priv też może być, ale żeby zebrać więcej chętnych to odpowiem otwartym tekstem

fundament: bloczki

ściany: 2W - porotherm30PW + 12cm styro

dach: dachówka cementowa, brass lub euronit - chyba żecoś okazyjnego trafi się (np. tondach)

okna jeszcze nie wiem, ale nie planuję w 2005r. tylko w 2006

https://forum.murator.pl/topic/25477-jak-zabezpieczy-studni-gbinow-przed-kradzie/page/2/#findComment-466802

link'a nie mam. Ale wpisz tytuł do wyszukiwarki :wink:

przeczytałem!

teraz nam nie grozi zwiększony vat, ani inne kataklizmy, więc chyba nie ma się co spieszyć, bo może wreszcie zapanuje rynek kupującego i sprzedający będą o niego zabiegać

chyba że teraz byłaby jakaś super okazja (Kowalczyk w Koniku Nowym daje do końca listopada 35% zniżki na porotherm)

z drugiej strony na wiosnę zaczyna się sezon budowlany, więc ceny do góry, a teraz, gdy posucha to może coś więcej da się urwać

https://forum.murator.pl/topic/25477-jak-zabezpieczy-studni-gbinow-przed-kradzie/page/2/#findComment-469976