macios6 25.05.2020 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2020 Witam tak jak w temacie w sezonie zimowym miałem dość dużą wilgotność w pomieszczeniu, walczyłem pochłaniaczami wilgoci itd jednakże została pozostałość po czarnym nalocie na uszczelkach na oknach ( foto poniżej) proszę powiedzcie czym najlepiej usuwać by nie uszkodzić uszczelki ( drapałem wykałaczkami) jednakże nie wszędzie można dojść tym "sprzętem", Macie może jakiś sprawdzony preparat którym można owy nalot usunąć np rozpuścić a potem przetrzeć etc.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość p_n_usunięte 25.05.2020 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2020 Witam Spróbuj chlorem to nie zaszkodzi ramie i uszczelce tylko wybieli. PODCHLORYN SODU 15% STABILIZOWANY CHLOR W PŁYNIE DO DEZYNFEKCJI Miałem podobny problem i mi pomogło. Chlor trochę ciepłej wody stara szczoteczka do zębów i szorowanie.Później przemyj czysta ciepłą wodą. Pozdrawiam plasticfun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość p_n_usunięte 25.05.2020 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2020 (edytowane) Witam Spróbuj chlorem to nie zaszkodzi ramie i uszczelce tylko wybieli. PODCHLORYN SODU 15% STABILIZOWANY CHLOR W PŁYNIE DO DEZYNFEKCJI Miałem podobny problem i mi pomogło. Chlor trochę ciepłej wody stara szczoteczka do zębów i szorowanie.Później przemyj czysta ciepłą wodą. Pozdrawiam plasticfun Edytowane 25 Maja 2020 przez p_n_usunięte pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macios6 25.05.2020 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2020 A jakieś namiary konkretnie gdzie mogę kupić? Bo wszędzie co znalazłem to baniaki po 5L :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość p_n_usunięte 25.05.2020 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2020 (edytowane) Na popularnym portalu aukcyjnym na A.... wpisz PODCHLORYN SODU chlor w płynie 1L BIOMUS Mają również po 0.5 litra Edytowane 25 Maja 2020 przez p_n_usunięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macios6 25.05.2020 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2020 W jakiej proporcji rozcieńczałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość p_n_usunięte 25.05.2020 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2020 (edytowane) Jak robiłem pół na pół. To będzie lekko śliskie i lepiej wyżerało grzyba. Ważne żeby dokładnie później umyć ramy ,uszczelki i tam gdzie nachlapiesz. Czysta ciepłą wodą. Wiedz że chlor ma bardzo intensywny dezynfekujący zapach (podobny do Domestosa) ,więc po skończonej pracy zalecam wietrzenie pomieszczenia. Załóż gumowe rękawiczki uważaj na oczy i uważaj na ubranie lub zasłony bo będą białe plamy. Dawniej chlor stosowano jako wybielacz do ubrań w odpowiednich proporcjach.Był kiedyś taki pod nazwa ACE .ale miał tylko 5 % .Popularny Domestos tez ma tyle samo 5 % Jeżeli masz w domu np.Domestos (byle nie kolorowy) to spróbuj pierw tym ,może się uda i nie będzie trzeba nic kupować. Jeżeli masz też taki problem między oknem a kolorową ścianą to radzę zabezpieczyć ścianę bo tez może wybielić ścianę Edytowane 25 Maja 2020 przez p_n_usunięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 25.05.2020 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2020 Kiedyś miałem (w starym domu) podobny problem, używałem środka Pufas, sprawdzałem w necie, nadal jest dostępny, niecałe 30 zł za 500 mlteż chyba na podchlorynie, bo śmierdział chlorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystiangebicki 27.05.2020 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2020 które specyfiki najbardziej polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rdq 28.05.2020 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 Polecam zwykły ocet i starą szczoteczkę do zębów- jej cienkie włosy dotrą do wszystkich zakamarków. Nie ma sensu truć się chemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.06.2020 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2020 które specyfiki najbardziej polecacie ? Wyżej dostałeś dobrą radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaliPL 03.06.2020 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 (edytowane) W stu procentach zgadzam się z moim przedmówcą. Widać, że zna się na rzeczy i wie co mówi.------------------------------------------------Reklama na forum jest płatna. Edytowane 3 Czerwca 2020 przez Tomaszs131 Moderacja linku reklamowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts