makusz 25.05.2020 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2020 Moje WZ mówią o budowie domu z garażem wolno stojącym. Czy rezygnując z budowy garażu muszę wystąpić o nowe WZ. Czy podczas budowy można to inaczej załatwić? Dodam, że jeszcze nie zacząłem budowy i nie mam pozwolenia na nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanwi 09.06.2020 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 Wydaje mi się, że w tym przypadku nie musisz zmieniać warunków. Po prostu w pozwoleniu na budowę zaznaczasz tylko budowę domu jednorodzinnego.A ewentualnie na przyszłość będziesz miał już w warunkach garaż. Mam podobne warunki (dom + garaż wolnostojący), nie zamierzam na razie budować garażu, ale w warunkach zabudowy nie będę tego zmieniała. A ja mam pytanie odnośnie warunków, czy muszę zmienić jeśli chcę mieć przyłącz gazu na działce? Robiłam warunki już kilka lat temu i wtedy sytuacja dot. CO była inna. Teraz bardziej pasuje mi ogrzewanie gazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fukujin 09.07.2020 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2020 Moje WZ mówią o budowie domu z garażem wolno stojącym. Czy rezygnując z budowy garażu muszę wystąpić o nowe WZ. Czy podczas budowy można to inaczej załatwić? Dodam, że jeszcze nie zacząłem budowy i nie mam pozwolenia na nią. Ważne jest tylko aby liczba miejsc parkingowych się zgadzała z WZ. To czy są pod dachem czy pod chmurką nie jest istotne. Pamiętaj o ograniczeniach w lokalizacji miejsc pod chmurką. A ja mam pytanie odnośnie warunków, czy muszę zmienić jeśli chcę mieć przyłącz gazu na działce? Robiłam warunki już kilka lat temu i wtedy sytuacja dot. CO była inna. Teraz bardziej pasuje mi ogrzewanie gazem. Czy w wz masz ogrzewanie węglowe? Pamiętaj, że projekt musi być zgodny z aktualnymi warunkami technicznymi i przepisami odrębnymi jak uchwała antysmogowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts