Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zmieniać WZ ?

makusz

Recommended Posts

• 2 weeks później...

Wydaje mi się, że w tym przypadku nie musisz zmieniać warunków. Po prostu w pozwoleniu na budowę zaznaczasz tylko budowę domu jednorodzinnego.

A ewentualnie na przyszłość będziesz miał już w warunkach garaż.

Mam podobne warunki (dom + garaż wolnostojący), nie zamierzam na razie budować garażu, ale w warunkach zabudowy nie będę tego zmieniała.

A ja mam pytanie odnośnie warunków, czy muszę zmienić jeśli chcę mieć przyłącz gazu na działce? Robiłam warunki już kilka lat temu i wtedy sytuacja dot. CO była inna. Teraz bardziej pasuje mi ogrzewanie gazem.

• 5 weeks później...
Moje WZ mówią o budowie domu z garażem wolno stojącym.

Czy rezygnując z budowy garażu muszę wystąpić o nowe WZ.

Czy podczas budowy można to inaczej załatwić? Dodam, że jeszcze nie zacząłem budowy i nie mam pozwolenia na nią.

Ważne jest tylko aby liczba miejsc parkingowych się zgadzała z WZ. To czy są pod dachem czy pod chmurką nie jest istotne. Pamiętaj o ograniczeniach w lokalizacji miejsc pod chmurką.

A ja mam pytanie odnośnie warunków, czy muszę zmienić jeśli chcę mieć przyłącz gazu na działce? Robiłam warunki już kilka lat temu i wtedy sytuacja dot. CO była inna. Teraz bardziej pasuje mi ogrzewanie gazem.

Czy w wz masz ogrzewanie węglowe? Pamiętaj, że projekt musi być zgodny z aktualnymi warunkami technicznymi i przepisami odrębnymi jak uchwała antysmogowa.