Rdq 26.05.2020 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 Co myślicie o pustakach, które dotarły na moją budowę? Około 40-50% pustaków z 4 losowo rozpakowanych palet wygląda jak na zdjęciach(link do google dysku), pęknięcia pionowe i krzyżowe zewnętrznych ścianek. Trochę obawiam się o ich trwałość i wytrzymałość, czy ten materiał nadaje się do budowy domu? Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Dzięki https://drive.google.com/open?id=1m93ari30hktty28K7rMI-SIjk-3EFRGZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 26.05.2020 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 Pionowe pęknięcia nie stanowią problemu. Poziome już gorzej. Zasadniczo bloczki przeciętne. Zrób reklamę producentowi i podaj nazwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rdq 27.05.2020 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2020 Na razie nie chciałbym nikomu "reklamy" robić, może mieli gorszy dzień zależy jak wybrną z sytuacji(reklamacja zgłoszona). ogólnie firma ma dobre opinie a że popyt duży to masówa leci na całego, co się wypali schodzi na pniu, nie ważne w jakim stanie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 28.05.2020 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 Na cały duży dom, który budowałem z Porothermu 25 P+W takich może miałem może kilka sztuk. Chyba, że kupiłeś to jako towar drugiego gatunku. Inaczej jednak zalecałbym wymianę na pełnowartościowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rdq 28.05.2020 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 Tak, nie dam tego w ścianę, nie dość że pustaki są już osłabione przez pory to jeszcze te spękania nie wróżą nic dobrego. Pustaki kupiłem jako pełnowartościowe, nikt mnie nie informował że to wybraki a mają taki obowiązek jeśli juz sprzedają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts