kosma2 26.05.2020 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 Na klatce schodowej bloku, przy wymianie drzwi uszkodziłem tynk mozaikowy i chciałbym go naprawić. Kolor nietypowy (zielono-czarny) i w marketach budowlanych takiego nie znalazłem. Proszę o wskazanie gdzie mógłbym taki nabyć, w załączeniu zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 26.05.2020 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 Spróbuj znaleźć dystrybutora caparola, mają podobny tynk do tego Twojego. Generalnie warto obskoczyć hurtownie z systemami ociepleniowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 28.05.2020 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 jedziesz z kawalkiem tam gdzie mieszaja tynki mozaikowe na miejscu i Ci dorobia podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.05.2020 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 To wygląda na tynk Baumitu MosaikTop 323 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosma2 28.05.2020 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 Dziękuję za podpowiedzi.Na moje oko Baumitu MosaikTop 323 to nie jest ponieważ zawiera on w sobie znaczną część ziaren koloru rdzawego.Porównywałem z różnymi i najbardziej pasuje mi do Atlasa nr 219:https://strefaarchitekta.atlas.com.pl/wzornik_kolorow/files/mozaiki/219_big.jpglub ewentualnie 419:https://strefaarchitekta.atlas.com.pl/wzornik_kolorow/files/mozaiki/419_big.jpg O ile dystrybutora tynków Atlas pewnie znajdę w pobliżu (Katowice) to w ilości widzę problem ponieważ z tego co widzę to opakowania mają po 25kg z ceną prawie 200zł, a mnie potrzeba 1/5 albo nawet 1/10 tego. Zdaje się poszukać mi przyjdzie mieszalni tynków choć nie wiem czy są w stanie 5kg tynku mi zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.05.2020 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 No to muszę Cię uprzedzić, nie dostaniesz mniejszej ilości. Chyba, że coś się zmieniło od 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 28.05.2020 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 Dziękuję za podpowiedzi. Na moje oko Baumitu MosaikTop 323 to nie jest ponieważ zawiera on w sobie znaczną część ziaren koloru rdzawego. Porównywałem z różnymi i najbardziej pasuje mi do Atlasa nr 219: https://strefaarchitekta.atlas.com.pl/wzornik_kolorow/files/mozaiki/219_big.jpg lub ewentualnie 419: https://strefaarchitekta.atlas.com.pl/wzornik_kolorow/files/mozaiki/419_big.jpg O ile dystrybutora tynków Atlas pewnie znajdę w pobliżu (Katowice) to w ilości widzę problem ponieważ z tego co widzę to opakowania mają po 25kg z ceną prawie 200zł, a mnie potrzeba 1/5 albo nawet 1/10 tego. Zdaje się poszukać mi przyjdzie mieszalni tynków choć nie wiem czy są w stanie 5kg tynku mi zrobić? szukaj greinplasta , sa mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosma2 28.05.2020 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 Lipa straszna z tymi ilościami i wprawdzie Greinplast oferuje w opakowaniach od 5kg ale kolorystyka inna. Elewacja na klatce schodowej w bloku i na dodatek nie u mnie, zatem nie wygląda to ciekawie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 28.05.2020 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 To spółdzielnia?Dawno ta mozaika jest na ścianach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 29.05.2020 03:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2020 Lipa straszna z tymi ilościami i wprawdzie Greinplast oferuje w opakowaniach od 5kg ale kolorystyka inna. Elewacja na klatce schodowej w bloku i na dodatek nie u mnie, zatem nie wygląda to ciekawie :/ ale ma mozliwosc dorobienia na podstawie wlasnych kruszyw dowolnej mieszanki. podjedz to Ci to ogarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosma2 29.05.2020 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2020 ale ma mozliwosc dorobienia na podstawie wlasnych kruszyw dowolnej mieszanki. podjedz to Ci to ogarna Dziękuję za podpowiedź i właśnie wysłałem do nich zapytanie. Blokiem administruje wspólnota i z tego co się dowiedziałem to remont klatki był 4-5 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 29.05.2020 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2020 Dziękuję za podpowiedź i właśnie wysłałem do nich zapytanie. Blokiem administruje wspólnota i z tego co się dowiedziałem to remont klatki był 4-5 lat temu. Pytam dlatego,choć może jest za późno,ale może dałoby się dojść do archiwum faktur/zamówień?Ktoś to zamawiał/akceptował na 99% z katalogu mozaiki,który miał na stanie wykonawca.Może po nitce do kłębka?Może namierzenie wykonawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 30.05.2020 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2020 Dziękuję za podpowiedź i właśnie wysłałem do nich zapytanie. Blokiem administruje wspólnota i z tego co się dowiedziałem to remont klatki był 4-5 lat temu. jakie zapytanie... ze zdjeciem? mailem ? zapytanie na 5kg mozaiki ?! 1 - szukasz dystrybutora lub oddzialu terenowego 2 - dzwonisz i pytasz czy mieszaja mozaiki od reki i czy male tez robia (moga nie miec malych zywic) 3 - grzecznie pytasz czy ktos Ci dobierze na podstawie tego kawalka ktory przywieziesz 4 - jedziesz i pokazujesz to czego masz zdjecie 5 - czekasz 5 min i odbierasz gotowe 6 - placisz i wychodzisz cieszac sie ze ktos to ogarnal bo to nie jest zamowienie tylko pierdola ktora nikomu nie chce sie normalnie zajac, ale generalnie zazwyczaj w grein i dystrybiutorach (duzo jest bylych caparol-a ) pracuja ludzie raczej zyczliwi. Ale pisac maila z zapytaniem o 5kg tynku mozaikowego omg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts