mario9 27.05.2020 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2020 (edytowane) Witam, zamierzam samemu zrobić wylewkę w piwnicy. Położony mam chudziak. Z informacji jakie zgromadziłem to na chudziak daję folię budowlaną, na to styropian, następnie znowu folia, a na folii ja dodatkowo zastosuję siatkę zbrojeniową (bo akurat mam i mi leży). Oczywiście na obrzeżach dylatacja. Do wylewki z tego co przeczytałem warto dodać włókna poliestrowe w ilości 0,9 kg na 1m^3 wylewki.Czy ktoś mógłby podać przepis na dobrą wylewkę (ile łopat cementu / ile łopat piachu)? W internetach piszą, że stosunek 1:3... ale w wątkach różnie piszecie o wylewkach ile Wam poszło i nigdzie nie mogę się doszukać stosunku 1:3. Ponadto doczytałem jeszcze że robiąc tzw. suchy beton nie warto dawać siatki, gdyż mleczko cementowe nie oblepi siatki... jak to najlepiej zrobić? Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 27 Maja 2020 przez mario9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts