Janek1926 28.05.2020 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 To co dzisiaj zobaczyłem w swoim mieszkaniu w bloku z cegły bardzo mnie zdziwiło. Blok już swoje półwieku ma, podłoga jeszcze na legarach, jestem na ostatnim piętrze. Od łazięki w której stoi pralka do ściany w której jest tytułowe okno jest jakieś 6 metrów i toaleta pomiędzy (oczywiście oddzielona murowanymi ścianami). Pralka nie drga jakoś bardzo, widziałem znacznie gorsze przypadki, nie "chodzi" po łazięce. Ale podczas wirowania drgania przenoszą się na okno które przecież jest wmurowane w stosunkowo grubą ceglaną ścianę. Jak to możliwe? Rozumiem, że przez drewniany legar pod podgłogą drgania idą aż do ściany, ale to ściana nośna - czy ona ma prawo przenosić drgania? Czy to nie jest niebezpieczne z punktu widzenia konstrukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.05.2020 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 To zjawisko jest normalne, drgania zawsze się przenoszą dlatego ktoś wymyślił i powszechnie się stosuje matę tłumiącą.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek1926 29.05.2020 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2020 Testowałem taką: matę https://www.obi.pl/bezpieczenstwo-w-lazience/podkladka-pod-pralke/p/5785530 - pralka zaczeła skaka, nie wiem nawet czy nie rozcentrowała się podczas tamtego prania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.05.2020 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2020 Pewnie masz źle wypoziomowaną albo uszkodzoną pralkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts