chomik-00 30.05.2020 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2020 Mam 6 okien połaciowych, na dachu dachówka ceramiczna, pełne deskowanie i ocieplenie z wełny. Okna są miedzy krokwiami, zastanawiam się czy od góry i dołu powinny być obrobione płytą gk po skosie czy pod kątem prostym. Jedni mówią, że po skosie bo będą dawać więcej światła inni, że pod kątem prostym bo wtedy docieplenie dochodzi całą swoją grubością do obróbki, minimalizuje to mostek termiczny w tym miejscu. Co byście wybrali na Waszym miejscu, może już macie zrobione tak lub tak i coś doradzicie?? Btw jestem przed elewacją, byłem nastawiony na szczelinę wentylacyjną pod deskowaniem, mój wykonawca twierdzi, że to wymysł i ucieka tamtędy ciepło. Robić szczelinę czy jej nie robić? Bardziej skłaniam się ku robieniu, ale zapytam Was co sądzicie o tym.Dzięki, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chomik-00 31.05.2020 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 Jeśli chodzi o cyrkulację powietrza to raczej powinna być zapewniona bo jest rekuperacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts